یان ایگلند رئيس شورای پناهندگان ناروی میگوید که طالبان تعهد کرده اند که راهکار برای برگشت زنان به کار در افغانستان در حال نهایی شدن است.
آقای ایگلند دیروز چهارشنبه (۳جوزا ۱۴۰۲) بعد از ملاقات با یک تعداد از رهبران طالبان در قندهار به کابل برگشت و در آنجا در مصاحبه با تلویزیون سی ان ان گفت:
"آنها به من گفتند که روی یک دستورالعمل کار میکنند و آنرا نهایی میسازند تا برای تمام زنان امکانات فراهم شود که دوباره به کار بروند. آنها گفتند که بر نهایی شدن این دستور العمل هم کار میکنند که دختران بالاتر از مکاتب ابتدائی به درس بروند. اینها همه وعده ها هستند و من نمیدانم چه وقت عملی خواهند شد. اما فعلاً ما در رابطه با قندهار یک تعهد جداگانه را حاصل کردیم که در آنجا برای برگشت زنان به کار در موسسات یک راهکار کوتاه مدت پیدا شود."
آقای ایگلند گفت که امیدوار است در هفته آینده زنان برای کار به موسسات بروند. او همچنان گفت که او در کابل هم در مورد کار زنان با مقامات طالبان دیدن خواهد کرد.
آقای ایگلند به خبرگزاری رویترز گفت که اگر در قندهار موافقت را حاصل نمایند امید اینست که در دیگر نقاط افغانستان هم زمینه کار برای زنان فراهم خواهد شد.
آقای ایگلند که شورای پناهندگان ناروی را رهبری میکند به این نیت به افغانستان رفته که طالبان را تشویق کند تا به زنان اجازه بدهند که به کارهای شان در موسسات غیردولتی برگردند.
او دیروز چهارشنبه بعد از دیدار با مولوی هدایت الله مبارک والی حکومت طالبان در قندهار گفت که راهکار طالبان در این بخش در حال تکمیل شدن است و طوری که به او گفته اند این راهکار به بسیار زودی عملی خواهد شد.
مولوی مبارک کسی است که با ملا هبت الله آخوندزاده رهبر طالبان در تماس مستقیم است. در ماه دسمبر سال گذشته میلادی به فرمان ملا هبت الله زنان افغان از کار در موسسات غیردولتی منع شدند.
آقای ایگلند میگوید که او روز چهارشنبه در جریان ملاقات با رهبران طالبان در قندهار تاکید نمود که تنها زنان میتوانند که به زنان کمک کنند و موسسات آنها تنها با مردان فعالیت کرده نمیتوانند.
ایگلند افزود که آنها به یک پیشرفت بسیار سریع امیدوار هستند زیرا وقت میگذرد، بودجه کاهش یافته و در حدود ۲۸ میلیون افغان به کمکهای عاجل نیاز دارند.
در چند ماه گذشته سازمان ملل متحد و جامعه جهانی چندین بار از طالبان خواسته اند که تصمیم خود در مورد منع کار زنان در موسسات غیردولتی را تغییر بدهند ولی آنها در این بخش تجدید نظر نکرده و آنرا یک موضوع داخلی افغانستان خوانده اند.
زمان اجرای تعهدی که طالبان با آقای ایگلند کرده اند تا هنوز مشخص نیست.
رئیس شورای پناهندگان ناروی میگوید رهبران طالبان استدلال میکنند که خارج کردن افغانستان از سیستم مالی جهانی، متوقف ساختن کمکهای انکشافی جهانی، به رسمیت نشناختن حکومت طالبان و منجمد ساختن داراییهای افغانستان در خارج سبب مشکلات اقتصادی این کشور میباشند.
اما جامعه جهانی از طالبان میخواهد به حقوق بشر مخصوصاً حقوق زنان احترام بگذارند تا تحریمها علیه آنها لغو شود.