لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۲۳

نماینده یونیسف برای افغانستان: کارمندان زن در فعالیت های کمک رسانی سهیم هستند


تصویر آرشیف: یکی از کودکان در کنار بسته کمکی یونیسف در ولایت خوست
تصویر آرشیف: یکی از کودکان در کنار بسته کمکی یونیسف در ولایت خوست

درحالی‌که محدودیت طالبان بر کار زنان به شمول دفاتر مربوط به سازمان ملل متحد پابرجاست، یونیسف می‌گوید، آن‌ها با زنان افغان کارمند این نهاد در افغانستان به کار ادامه می‌‌دهند.

فران ایکویزا، نمایندهٔ یونیسف روز پنجشنبه در نیویارک به خبرنگاران گفت که آنان هنوز‌ هم با "تهدیدات و خطرات" روبه‌رو اند و تصمیمی نمی‌گیرند که کارمندان‌شان را به خطر بیاندازند.
او در مورد این خطرات جزئیات بیشتر نداد، اما افزود:

"می‌خواهم بگویم که همه کارکنان زن سازمان ملل متحد در افغانستان مصروف کار هستند، برخی‌های شان از خانه برخی از دفاتر و شماری هم در ساحه کار می‌کنند، در همه اداره‌ها سازمان ملل زنان مصروف کار‌ اند."
او با اشاره به اعتراض‌های زنان مبنی بر محدودیت بر کار و تحصیل زنان از سوی طالبان در افغانستان گفت، "هر چی باشد، زنان افغان تسلیم نمی‌شوند".

او همچنان گفت که ادارۀ‌شان توجهٔ جدی به کارکنان زن خود دارند.

حکومت طالبان در افغانستان در ماه دسمبر سال گذشته پس از وضع محدودیت بر کار زنان در نهاد های ملی و بین‌المللی، بر کار زنان در همه اداره‌های سازمان ملل متحد نیز محدودیت وضع کرد.

طالبان به کارمندان زن در نهاد های غیر دولتی به شمول ادارات سازمان ملل دستور داده اند که کار نکنند
طالبان به کارمندان زن در نهاد های غیر دولتی به شمول ادارات سازمان ملل دستور داده اند که کار نکنند

هرچند این تصمیم طالبان به شمول سازمان ملل متحد در داخل و بیرون به گونهٔ گسترده نکوهش شد و از طالبان خواسته شد که این تصمیم‌شان را پس بگیرند، اما طالبان این موضوع را مسئله داخلی افغانستان عنوان کرد و گفتند که همه باید به آن احترام کنند.

اما انتونیو گوترش سرمنشی سازمان ملل متحد این تصمیم طالبان را غیر قابل پذیرش دانسته و تأکید کرده که این محدودیت امور کمک‌رسانی در افغانستان را تعضیف خواهد کرد.

نمایندهٔ یونیسف روز پنجشنبه به خبرنگاران با اشاره به وضعیت بشری در افغانستان گفت، در حال حاضر بیش از ۲۸ میلیون افغان که ۱۵ میلیون آن کودکان اند به کمک‌های فوری بشری نیاز دارند.
او گفت، در کشور سنتی مثل افغانستان سهم زنان در رساندن کمک‌ها مهم است، تا آن‌ها به خانواده‌ها و زنان کمک‌ها را برسانند.

در همین حال دفتر هماهنگی امور بشری سازمان ملل متحد (اوچا) گفته است که برای تداوم کمک‌های بشردوستانه در افغانستان بین ماه‌های اپریل تا جون به ۷۱۷ میلیون دالر نیاز است.
اوچا روز پنجشنبه در تویتر خود نوشته که فصل بهار در افغانستان با سیلاب، لرزش زمین و افزایش بیماری‌ها مواجه بود که به علت آن افغان‌ها به‌طور بی‌پیشنه‌ای از امنیت غذایی محروم بوده و با کمبود آب آشامیدنی روبه‌رو هستند.

محمد بن عبدالرحمن ال‌ثانی صدراعظم و وزیر خارجه قطر
محمد بن عبدالرحمن ال‌ثانی صدراعظم و وزیر خارجه قطر

در همین حال محمد بن عبدالرحمن ال‌ثانی صدراعظم و وزیر خارجه قطر نیز بر رعایت حقوق زنان در افغانستان و در فراهم‌آوری زمینهٔ تحصیل برای آنان تأکید کرده است.

او روز پنجشنبه در نشست خبری با وزیر خارجه آلمان در دوحه گفت:

"ما در افغانستان آخرین تحولات مهم در عرصه‌های سیاسی و امنیتی را مورد بحث قرار دادیم و همچنان بر ادامهٔ کمک‌های بین‌المللی به افغان‌ها برای جلوگیری از بحران داخلی تأکید کردیم."

طالبان پس از تسلط دوباره بر افغانستان، تحصیل دختران بالاتر از صنف ششم را ممنوع کردند و زنان همچنان از رفتن به پوهنتون‌ها و کار در اکثر مؤسسات دولتی و غیر دولتی منع شدند.

این وضعیت مشکلات اقتصادی گسترده‌ای را برای زنان و خانواده‌ها در این کشور ایجاد کرده است.

XS
SM
MD
LG