سازمان عفو بینالملل، به قطعنامه تصویب شده در مورد محدودیت بر کار زنان در دفاتر سازمان ملل متحد از سوی طالبان در افغانستان واکنش نشان داده است.
این قطعنامه ناوقت روز پنجشنبه تصویب شد که در آن ممنوعیت کار زنان در دفاتر سازمان ملل متحد نکوهش شده و از طالبان خواسته شده که رویکرد سرکوب کنندهٔ حقوق اساسی دختران و زنان را متوقف کنند.
سازمان عفو بینالملل میگوید، لازم است طالبان این قطعنامه را بپذیرند، محدودیتها و ممنوعیتهای وضع شده بر دختران و زنان افغان را فوراً بردارند و همه کسانیکه بهخاطر راهپیمایی و دفاع از حقوق بشر، بهخاطر اظهاراتشان بازداشت شدهاند را آزاد کنند.
لازم است طالبان این قطعنامه را بپذیرندسازمان عفو بینالملل
در اعلامیهای سازمان عفو بینالملل که ناوقت روز پنجشنبه منتشر شد، به نقل از جویس بوکورو یک عضو این سازمان نوشته است شده است، "کشورهای عضو شورای امنیت باید برای کسب دوبارهٔ حقوق زنان و دختران افغان از تلاشهای جاری حمایت کنند و از طالبان بهعنوان مقامهای مسئول، به علت نقض جدی و سیستماتیک در برابر زنان و دختران حساب بخواهند".
اما ذبیحالله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان با وجود محدودیتهای وضع شده بر دختران و زنان افغان میگوید، آنها متعهد هستند که به همه افغانها حقوق مساوی بدهند.
مجاهد در صحبت با رادیو آزادی میگوید: "برخی از قوانین بنابر بر مجبوریت و خواست مردم افغانستان عملی میشوند، آن مسئلهٔ داخلی ما است، به هر صورت نگرانیهای آنها قابل درک است و مشکلات ما هم هنوز پابرجاست."
اما شب گذشته نمایندگان اشتراک کننده در نشست شورای امنیت، محدودیتهای وضع شده بر زنان و دختران از سوی طالبان را در تاریخ سازمان ملل متحد بیپیشینه عنوان کردند.
لانا ذکی نسیبه نمایندهٔ امارات متحدهٔ عربی گفت، این قطعنامه پیام روشن برای جامعهٔ جهانی است که جهان نباید در برابر حذف زنان از جامعه در افغانستان خاموش بماند.
جهان نباید در برابر حذف زنان از جامعه در افغانستان خاموش بماند.نماینده امارات متحده عربی در سازمان ملل متحد
او افزود: "در قطعنامه این موضوع هم مشخص شده که ثبات، بهبود اقتصادی و آشتی سیاسی در افغانستان بدون مشارکت دختران و زنان افغان غیر ممکن است، در همین حال، قطعنامه این را ثابت میکند که گفتوگو و تعامل بین همه طرفهای ذیربط افغان، منطقه و جامعهٔ جهانی برای تغییر این فصل از تاریخ افغانستان بسیار مهم است."
لیندا توماس، نمایندهٔ ایالات متحده امریکا در سازمان ملل متحد نیز پس از تصمیم شورای امنیت در اعلامیهٔ منتشر شدهاش نوشته است، "تصویب این قطعنامه پیام روشنی برای طالبان است که وضع محدودیتهای به گفتهٔ او «ظالمانه» بر زنان و دختران افغان قابل پذیرش نیست".
او افزوده است، فرمانهای سختگیرانهٔ طالبان در بارهٔ دختران و زنان افغان مانع ثبات، رفاه اقتصادی و رشد آینده افغانستان میشود و زنان و دختران را به اساس جنسیت در معرض خشونت قرار میدهند.
فرمانهای سختگیرانهٔ طالبان در بارهٔ دختران و زنان افغان مانع ثبات، رفاه اقتصادی و رشد آینده افغانستان میشودنمایندهٔ ایالات متحده امریکا در سازمان ملل متحد
نمایندهٔ ایالات متحده امریکا در سازمان ملل متحد طی اعلامیهاش همچنان خواستار آغاز یک روند سیاسی همهشمول میان افغانها برای حل مشکلات کنونی شد.
طالبان، پس از به قدرت رسیدن، ممنوعیتها و محدودیتهای گستردهای بر تحصیل، کار، فعالیتهای سیاسی و اجتماعی دختران و زنان افغان وضع کردهاند که سیاست و حکومت این گروه را در داخل و بیرون از کشور زیر پرسش قرار داده است.