در حالیکه امروز یک زن به دلیل خشونت خانوادگی در ولایت بدخشان در شمالشرق افغانستان دست به خودکشی زده، هانا نیومن یکی از اعضای پارلمان اروپا میگوید که به دلیل افزایش محدودیتها بر زنان و دختران در افغانستان، بسیاری از آنها دست به خودکشی میزنند.
مقامهای امنیتی بدخشان به خبرگزاری پژواک تأیید کردهاند که یک زن در فیضآباد مرکز این ولایت بر اثر خشونت خانوادگی، با خوردن داروی مرگ موش به زندگیاش پایان داده است.
رادیو آزادی با تلاشهای فراوان نتوانست اعضای خانوادهٔ این زن را پیدا کند و در مورد چگونگی این موضوع از آنها بپرسد.
هانا نیومن عضو پارلمان اروپا که به کابل سفر کرده، در صفحهٔ انستاگراماش این موضوع را برای یک کشور تأسفآور خوانده است.
اما ذبیحالله مجاهد در صحبت با رادیو این موضوع را رد میکند:
"این موضوع درست نیست که واقعات خودکشی در افغانستان افزایش یافته، هر از گاهی شاید یک رویداد رخ دهد، اما در کل این نوع رویدادها کاهش یافته است."
معاون وزارت خارجه امریکا: محرومیت زنان از آموزش و اقتصاد، آیندهٔ افغانستان را بدتر خواهد کرد.
هرچند آمار دقیق خودکشی در سال روان در افغانستان مشخص نیست، اما سال گذشتهٔ خورشیدی وزارت امور داخله حکومت طالبان اعلام کرد که ۳۶۰ مورد خودکشی در این کشور ثبت شده است.
علاوه بر موارد خودکشی زنان در افغانستان، هر از گاهی گزارشهایی از افزایش موارد خودکشی در میان مردان نیز به نشر رسیده که بهگفتهٔ روانشناسان علت آن فقر و آیندهٔ مبهم است.
شماری از فعالان حقوق زن میگویند، به علت افزایش محدودیتها در برابر زنان و دختران، نا امیدی میان آنها افزایش یافته و بر روحیهٔشان تأثیر منفی گذاشته است.
کریمه رحیمیار فعال حقوق زن در این مورد به رادیو آزادی گفت:
"بهخاطر محدودیتها بر تحصیل و کار زنان، خودکشی میان زنان افزایش یافته است، در همین روزهای نزدیک در قعلهٔ کاشف دو دختر که دانشآموز مکتب بودند خودکشی کردند، پیش از این در بدخشان یک واقعه شده بود، در کل با افزایش فقر این رویدادها افزایش مییابد."
سونیکا آرین، یکی دیگر از فعالان حقوق زن میگوید که طالبان زنان افغان را از حقوق اساسیشان محروم کردهاند و به هیچ ادارهٔ حق دفاع از حقوق زنان و رسیدگی به مشکلات آنان را نمیدهند.
خانم آرین به رادیو آزادی گفت که بیشتر خانوادهها به علت محدودیت بر کار زنان دختران خردسالشان را مجبور به ازدواج کردهاند:
"محدودیت بر کار و تحصیل سبب شده که مشکلات در برابر دختران و زنان افغان افزایش یابد، حتی زنان مجبور شدند که اعضای بدنشان را به فروش برسانند، آنها برای سیر کردن شکم خود و فرزندانشان مجبور شدند که کودکان کوچکشان را به فروش برسانند، آنها در سن کم به ازدواج اجباری مجبور شدند که مثالهای زیادی آن موجود است."
این درحالیست که پیش از این سیما باهوس معاون سرمنشی سازمان ملل متحد و مدیر اجرایی بخش زنان این سازمان که پس از افزایش ممنوعیتهای طالبان بر زنان به کابل سفر کرده بود، در صحبت با شبکه خبری «سیانان» از احتمال افزایش خودکشیها در میان زنان در افغانستان خبر داده بود.
حکومت طالبان ضمن وضع محدودیت بر کار و تحصیل زنان در افغانستان سایر محدودیتهای دیگر را نیز بر زنان وضع کردهاند که به علت آن سطح فقر در میان زنان افزایش یافته است.
این درحالیست که روز گذشته وزارت خارجهٔ امریکا نیز گفته بود که امریکا و شماری از کشورهای دیگر از خراب شدن وضعیت حقوق بشری و حقوق زنان و دختران در افغانستان نگران هستند.
ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت امور خارجهٔ امریکا روز گذشته در یک نشستی خبری گفته است، محرومیت زنان از آموزش و اقتصاد، آیندهٔ افغانستان را بدتر خواهد کرد.