لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۱۴

نماینده امریکا برای افغانستان قطعنامهٔ شورای امنیت را در نکوهش طالبان «قدرتمند» خواند


نماینده گان کشور های عضو شورای امنیت سازمان ملل هنگام رای دهی روی قطعنامه یی که اعمال طالبان را در افغانستان محکوم میکند.
نماینده گان کشور های عضو شورای امنیت سازمان ملل هنگام رای دهی روی قطعنامه یی که اعمال طالبان را در افغانستان محکوم میکند.

نماینده ویژه امریکا برای افغانستان می گوید که شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامه قدرتمندی را با محکوم کردن اعمال سرکوبگرانهٔ طالبان تصویب کرده است.

تام ویست در یک رشته تویت ها به روز جمعه( ۱۸ اپریل) گفت که سازمان ملل متحد به وجه های مشترک برای منافع مشترک از جمله مبارزه با تروریزم و نیازمندی های بشری تعهد سپرده است.

او در ادامه افزوده که بر اتحاد همه گی برای حمایت از مردم افغانستان در آستانه برگزاری نشست دوحه که به هماهنگی نزدیکتر کشور ها در مساله افغانستان تمرکز خواهد کرد، افتخار می کند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد پنجشنبه شب با صدور قطعنامۀ، ممنوعیت کار زنان در اداره های سازمان ملل متحد را نکوهش کرد و از طالبان خواست که رویکرد سرکوب کنندهٔ حقوق اساسی دختران و زنان را متوقف کنند.

تام ویست نماینده ویژهٔ امریکا برای افغانستان
تام ویست نماینده ویژهٔ امریکا برای افغانستان

همزمان، رینا امیری نماینده ویژه امریکا در امور حقوق بشر، زنان و دختران افغانستان می گوید که تصویب قطعنامه شورای امنیت موضع و موقف آنها را در برابر سرکوب زنان و دختران توسط طالبان واضح ساخت.

به گفتۀ امیری، آنها به هیچ صورت سرکوب نیمی از جامعه در افغانستان را پذیرفته نمی توانند و به باور او چنین اقدام های ظالمانه باید متوقف شود.

طالبان گفته اند که از بخش های از قطعنامه شورای امنیت حمایت می کنند

همزمان با این، وزارت خارجه حکومت طالبان گفته که از بخش های قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد حمایت می کند اما در آن تاکید کرده که بحث زنان مساله داخلی افغانستان است و اینکه از آن به هیچ کشوری آسیب نمی رسد.

این وزارت به روز جمعه با پخش اعلامیه ای در تویتر گفت که حکومت طالبان به رعایت حقوق زنان متعهد است و می خواهد که به تفاوت ها احترام گذاشته شود نه اینکه به گفته اش٬ مسایل سیاسی شوند.

از قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد، که اقدام های طالبان را نکوهش می کند، بیش از ۹۰ کشور جهان پشتیبانی کرده اند.

در این قطعنامه همچنین روی حمایت از افغانستان صلح آمیز، باثبات و مرفه تاکید شده است.

طالبان از زمان رسیدن به قدرت در افغانستان فرمان های متعددی را صادر کرده اند که حقوق زنان را محدود ساخته است
طالبان از زمان رسیدن به قدرت در افغانستان فرمان های متعددی را صادر کرده اند که حقوق زنان را محدود ساخته است

طالبان در اگست سال ۲۰۲۱ و با حاکمیت دو باره در افغانستان، محدودیت های گسترده کاری و آموزشی بر زنان و دختران وضع کردند.

این اقدام ها با واکنش های جدی جامعه جهانی روبرو شده و در بیش از ۲۰ ماه گذشته، هیچ کشوری حاضر نشده که حکومت سرپرست طالبان را به رسمیت بشناسد.

انتظار می رود که در نشست دوحه نیز، در مورد اقدام های سختگیرانۀ طالبان در برابر زنان و دختران افغان بحث شود.

قرار است که این نشست به میزبانی انتونیو گوتریش سرمنشی ملل متحد به روز های دوشنبه و سه شنبه با حضور نمایندگان ویژۀ کشورهای مختلف در امور افغانستان برگزار شود اما در گزارش ها گفته شده که بحث ها پشت در های بسته صورت خواهد گرفت.

XS
SM
MD
LG