لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۰:۱۶

شورای امنیت مسوده قطعنامه در مورد ممنوعیت کار زنان از سوی طالبان را به رای گیری می‌گذارد


یک نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد
یک نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد

در حالی‌که محدودیت حکومت طالبان بر کار زنان در اداره‌های غیر دولتی به شمول سازمان ملل متحد پابرجاست، شورای امنیت سازمان ملل متحد، برای نکوهش این محدودیت طالبان رأی‌گیری می‌کند.

مسوده قطعنامهٔ را که قرار است امروز پنجشنبه بالای آن رأی‌گیری صورت گیرد، امارات متحدهٔ عربی و جاپان تهیه کرده و یک کاپی آن را خبرگزاری رویترز به دست آورده است.

در مسوده این قطعنامه محدودیت‌های طالبان بر زنان در تاریخ سازمان ملل متحد بی‌پیشنه عنوان شده و بر نقش زنان در جامعهٔ افغانستان تأکید شده است.

در مسوده این قطعنامه آمده، وضع محدودیت بر کار زنان، به معنی نقض حقوق بشری برای سازمان ملل متحد است.

در گزارش خبرگزاری رویترز، به نقل از لانا ذکی نسیه، نمایندهٔ دایمی امارات متحدهٔ عربی در سازمان ملل متحد آمده که این محدودیت بر زنان از سوی طالبان ممکن است بر فعالیت‌های سازمان ملل متحد تأثیر داشته باشد، پس برای همین باید شورای امنیت خاموش نباشد.

بر اساس این گزارش، دیپلمات‌ها می‌گویند باور دارند که این قطعنامه با یک صدای واحد تصویب خواهد شد.

اما دیدبان حقوق بشر در یک اعلامیه‌ای تازه‌اش گفته است، "متأسفانه اختلاف میان نمایندگان ویژه در رویکرد با طالبان نشان‌دهندهٔ اختلاف میان شورای امنیت سازمان ملل متحد است".

در اعلامیه به نقل از پاتریشیا گاسمن معاون بخش آسیای دیدبان حقوق بشر گفته شده که چین، روسیه و جاپان از ملل متحد می‌خواهند که بر کمک‌ها و بحران اقتصادی در افغانستان تمرکز کنند، اما به‌گفتهٔ او، امریکا، بریتانیا و فرانسه در بخش حقوق بشر در برابر طالبان موقف سختی را اختیار کرده‌اند.

خانم گاسمن از نمایندگان این کشورها در امور افغانستان خواسته است که برای دفاع از حقوق زنان موضع قاطع خود را حفظ کنند.

پاتریشیا گاسمن همچنان با اشاره به نشست اوایل ماه می در دوحه گفته است، در این نشست بر این نیز بحث خواهد شد که با محدودیت‌های وضع شده از سوی طالبان بر رسانیدن کمک‌های بشری چگونه برخورد شود.

قرار است به تاریخ نخست ماه می سرمنشی سازمان ملل متحد میزبان یک نشست بزرگ در مورد افغانستان در دوحه پایتخت قطر باشد.

در این نشست که در پشت درهای بسته صورت می‌گیرد، از نمایندگان کشورهای مختلف دعوت شده، اما روشن نیست که آیا به طالبان حق مشارکت در این نشست داده خواهد شد یا خیر.

حکومت طالبان در ۶‌ام ماه اپریل سال روان در همه دفاتر سازمان ملل متحد بر کار زنان محدودیت وضع کرد، هرچند سازمان ملل متحد و کشورهای مختلف جهان این محدودیت را نکوهش کردند و به طالبان هشدار دادند تا بر تصمیم‌شان تجدید نظر کنند، اما طالبان تا اکنون تصمیم‌شان را تغییر نداده اند.

طالبان در این مورد پرسش‌های ما را پاسخ ندادند، اما پیش ازین ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی‌ حکومت طالبان محدودیت کار زنان در ادارات سازمان ملل متحد را مسئله داخلی افغانستان عنوان کرده و از تمام جوانب خواسته است به این مسئله ارج بگذارند.

پاتریشیا گاسمن معاون بخش آسیایی سازمان دیدبان حقوق بشر اما می‌‌گوید، نمایندگان ویژه در امور افغانستان در نشست دوحه با دو انتخاب مواجه هستند یا باید مسئله بیرون شدن کامل سازمان ملل متحد از افغانستان را انتخاب کنند یا هم مسئله به رسمیت شناختن طالبان را، اما وی ابراز امیدواری کرده که یک راه حل مناسبی را پیدا خواهند کرد.

چندی پیش امینه محمد معاون سرمنشی سازمان ملل متحد گفته بود که به میزبانی سازمان ملل متحد در نشست دوحه در مورد شرایط به رسمیت شناختن حکومت طالبان بحث خواهد شد، اما بعد از اعتراضات گسترده در این مورد سازمان ملل متحد آن را رد کرد.

XS
SM
MD
LG