انتونی بلینکن وزیر خارجهٔ امریکا و انتونیو گوترش سرمنشی سازمان ملل متحد گفته اند که در مورد وضعیت افغانستان با هم از نزدیک کار میکنند.
آنان این موضوع را به روز پنجشنبه در یک کنفرانس مشترک خبری ابراز کردند.
این درحالی است که تنها دو روز دیگر به برگزاری نشست سازمان ملل متحد با نمایندهگان کشورهای جهان برای افغانستان، مانده است.
این نشست قرار است پشت درهای بسته در اوایل ماه می در دوحه پایتخت قطر برگزار شود.
انتونی بلینکن وزیر خارجهٔ امریکا، در نشست خبری با سرمنشی سازمان ملل متحد در واشنگتن گفت که تعداد زیادی از کشورها نگرانیهای شان را در مورد نقض حقوق بشر در افغانستان با آنها در میان گذاشته اند:
"تعداد زيادى از کشورها از اقدامات طالبان براى نقض حقوق زنان و دختران و وضعيتى اقتصادى و بشرى که در نتيجه آن به ميان آمده نگران استند. بار ديگر مىگويم که سازمان ملل متحد در اين بخش نقش رهبرى کننده دارد."
وزیر خارجه امریکا و سرمنشی سازمان ملل به صورت مشترک در مورد افغانستان کار می کنند
آقای بلینکن همچنان بر همکاری آنها با افغانستان تأکید کرد و مشخص ساخت که در کنار سازمان ملل متحد و اهداف آن در سراسر جهان یکجا کار خواهد کرد.
انتونیو گوترش سرمنشی سازمان ملل متحد پس از اینکه طالبان کارکنان زن این سازمان را از کار در دفاتر شان منع کردند، از میزبانی نشست در مورد حل این معضل با حضور نمایندگان کشورهای مختلف برای افغانستان در دوحه خبر داد.
سازمان ملل متحد پس از محدودیت بر کار زنان در دفاترش از سوی طالبان به کارمندانش گفته است که الی ۵ام ماه می به دفاتر شان حاضر نشوند.
با این حال استیفان دوجاریک سخنگوی آقای گوترش پیش ازین هدف این نشست را رسانیدن پیام واحد به طالبان و رسیدگی به مشکلات موجود در افغانستان گفته است.
این نشست در حالی برگزار میشود که ناوقت روز پنجشنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد یک قطعنامه را به تصویب رساند که در آن محدودیتهای طالبان در برابر زنان نکوهش شده و از آنها خواسته شده تا به اقدامهای سرکوب کنندهٔشان پایان دهند.
با این حال ظاهراً تصویب این قطعنامه برای نکوهش سیاستهای طالبان در برابر زنان، سبب امیدواری سرمنشی سازمان ملل متحد برای تشکیل اجماع کشورهای عضو سازمان ملل شده است.
از سوی هم در آستانهٔ نشست دوحه مارکس پوتزل معاون دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد (یوناما) در کابل با عبدالسلام حنفی معاون رئیسالوزرای طالبان دیدار داشته است.
بر اساس گزارشهای طالبان طی این دیدار آقای پوتزل در مورد نشست دوحه توضیح داده و گفته است که در این نشست مسایل امنیتی، حقوق بشری و سایر مسایل مربوط به افغانستان مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
خواستیم در مورد این دیدار بیشتر از طالبان بپرسیم، اما ذبیحالله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان به پرسشهای ما پاسخ نداد.
در نشست دوحه از نمایندگان کشورهای مختلف دعوت شده، اما روشن نیست که آیا طالبان در این نشست حضور خواهد داشت یا خیر.
همچنان انتقادهای نیز وجود دارد که در نشست دوحه از هیچ نمایندهٔ زن افغان دعوت نشده و سازمان ملل متحد نیز از دعوت و یا عدم دعوت زنان چیزی نگفته است.
حکومت طالبان در ۶ام ماه اپریل سال روان در همه دفاتر سازمان ملل متحد بر کار زنان محدودیت وضع کرد، هرچند سازمان ملل متحد و کشورهای مختلف جهان این محدودیت را نکوهش کردند و به طالبان هشدار دادند تا بر تصمیمشان تجدید نظر کنند، اما طالبان تا اکنون تصمیمشان را تغییر نداده اند.