آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد بار دیگر از وضعیت زنان در برخی کشورهای جهان از جمله افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
سازمان عفو بینالملل ناوقت روز دوشنبه در حساب ایکس خود در ادامۀ کمپاین دادخواهیاش، از مردم افغانستان خواسته که به گونۀ کتبی خواستار آزادی بیقید و شرط منیژه صدیقی، فعال حقوق زن و صدیق الله افغان و احمد فهیم عظیمی، دو فعال حق آموزش شوند.
"خواستم حق خود را از برادرانم بگیرم اما همرایم زیاد جنجال کردند، در وضعیتی مرا قرار دادند که بسیار برم مشکل است."
دفتر منطقهای جنوب آسیای عفو بینالملل روز شنبه با راهاندازی هشتگی "برای زنان افغان بلند صحبت کنید" یا (SpeakUpForAfghan Women) خواستار همبستگی با زنانی در افغانستان شده که به گفتۀ این سازمان، برای حقوق خود و آیندهای روشنتر مبارزه میکنند.
سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در تازهترین گزارش خود که به تاریخ ۱۰ مارچ در وب سایت خود منتشر کرده، گفته که دختران از نظر آموزش در افغانستان و شماری از کشورهای افریقایی به عقب روان هستند.
امروز ۱۰ مارچ، روز جهانی قضات زن است. از این روز در حالی در بسیاری از کشورها گرامیداشت میشود که در افغانستان تحت حاکمیت طالبان هیچ قاضی زن کار نمیکند.
هشتم مارچ روز جهانی زن در حالی فرا رسیده که زنان در افغانستان برای سومین سال متوالی از حقوق اساسیشان محروم اند.
نرگس سادات، عضو ارشد شورای رهبری جنبش اصلی زنان مقتدر افغانستان پارسال در روز جهانی زن، در زندان طالبان بسر میبرد.
درحالیکه فقط ۱۳ روز دیگر به آغاز سال تعلیمی جدید در افغانستان باقی مانده، وزارت خارجه امریکا میگوید، هیچ نشانهای وجود ندارد که طالبان به دختران افغان اجازه آموزش بالاتر از صنف ششم را بدهد.
بیشتر "لود" شود