لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۰:۵۸

نامه سرگشاده به ملل متحد: طالبان را به رسمیت نشناسید


اعتراض زنان در کابل. عکس از آرشیف
اعتراض زنان در کابل. عکس از آرشیف

نامۀ سرگشاده‌ای که شماری از فعالان مدنی، فعالان حقوق بشر و اعضای جنبش‌های اعتراضی زنان به سازمان ملل متحد نوشته اند، بر عدم رسمیت شناختن طالبان و در نظر داشتن حقوق بشری افغان‌ها به ویژه زنان تاکید کرده است.

این نامه که دیروز سه‌شنبه در صفحات مجازی نشر شده، بیش از صد تن از جمله استادان پوهنتون، زنان معترض و فعالان حقوق بشر در داخل و خارج از افغانستان در پای آن امضا کرده اند.

در این نامه با اشاره به اظهارات امینه محمد، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد در بارۀ بحث روی شرایط چگونگی به رسمیت شناختن حکومت طالبان در نشست دوحه، از سازمان ملل متحد خواسته شده که طالبان را به رسمیت نشناسند و به اصول خود پایبند باشد. اما سخنگوی سازمان ملل متحد موضوع بحث بر سر به رسمیت شناختن حکومت طالبان در نشست دوحه را رد کرده است.

این نامه افزوده، سازمان ملل متحد باید با فشار بر طالبان برای رفع محدودیت‌ها بر زنان از جمله برداشتن فوری ممنوعیت کار زنان در سازمان ملل متحد و سایر سازمان‌های غیردولتی اقدام کند.

لیلا بسیم، بنیانگذار جنبش خودجوش زنان معترض افغانستان و یک تن از فعالان حقوق زن که در نوشتن این نامه سهم داشته، به رادیو آزادی گفت که آنها تلاش دارند تا از هر راهی به سازمان ملل متحد و دیگر سازمان‌ها یادآوری کنند که زنان افغانستان را در نظر داشته باشند: "امروز مردم افغانستان تنها هستند و تنها همین نهاد ها اند که وضعیت افغانستان را میتوانند متغیر کند چون گروه حاکم باورمند بر فعالیت مدنی و حضور زنان در اجتماع نیستند. خواست ما این است که نگذارند زنان افغانستان نابود، منزوی و یا خانه نشین شوند."

در همین حال برخی فعالان حقوق زن می‌گویند که نامه‌های زیادی به سازمان ملل نوشته شده، اما خواست‌ها واحد بوده و باید سازمان ملل متحد و نهادهای حقوق بشری این موضوع را در نظر بگیرند.

مونسه مبارز فعال حقوق زن
مونسه مبارز فعال حقوق زن

مونسه مبارز، یکی از آنان به رادیو آزادی گفت: "نامه‌هایی که از آدرس‌های مختلف به سازمان‌های جهانی و سازمان ملل فرستاده می‌شود، پیام واحد را دارد. طالبان را به رسمیت نشناسید، همرایشان معامله نکنید، در کنار زنان افغانستان بی‌ایستید، از حقوق بشری، برابری و آزادی مردم افغانستان حمایت کنید، از ساختار همه‌شمول حمایت کنید. زنان باید در ساختار اجتماعی سهیم باشند. برابری باید در افغانستان حمایت شود. "

او می‌افزاید که جهان باید به مردم افغانستان توجه کند که با روی کار آمدن سیاست‌های مختلف در افغانستان از همه بیشتر متاثر می‌شود.

ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت تا نشر این گزارش به پرسش‌های رادیو آزادی در این مورد پاسخ نداد.

رادیو آزادی خواست دیدگاه ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان در مورد این نامه سرگشاده و خواسته های مطرح شده در آن را بگیرد اما او تا زمان نشر گزارش به سوالات پاسخ نداد.

این نامه در حالی منتشر می‌شود که چشم‌ها به نشست دوحه که در اول ماه می آغاز می‌شود، دوخته شده است که انتظار می‌رود در آن وضعیت موجود در افغانستان از جمله وضعیت زنان که با محدودیت‌های شدید طالبان مواجه اند، مورد بررسی قرار گیرد.

مرتبط

XS
SM
MD
LG