لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۸ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۵۰

واکنش‌ها به مسدود ماندن مکاتب دختران؛ « این روند مانع پیشرفت و خودکفایی می‌شود»


تصویر آرشیف: یکی از مکاتب دخترانه که در نتیجه وضع محدودیت های طالبان مسدود شده است
تصویر آرشیف: یکی از مکاتب دخترانه که در نتیجه وضع محدودیت های طالبان مسدود شده است

در ادامۀ واکنش ها به ممنوعیت حق آموزش، تحصیل و کار دختران و زنان در افغانستان، اشرف غنی، رئیس جمهور مخلوع این کشور از اقدامات طالبان در برابر دختران و زنان افغان انتقاد کرده است.

آقای غنی در پیام ویدیویی به مناسبت فرا رسیدن عید فطر دیشب چنین گفت:

"با وضع محدودیت اخیر بر کار زنان در موسسات، طالبان روند کنار زدن کامل آن ها را از زندگی اقتصادی و اجتماعی عملاً تکمیل کردند. بدون شک این اقدامات از روی محاسبه های خاص صورت می گیرد تا کشور به انزوای مطلق برود و مردم زندگی در کشور را ناممکن بیابند."

پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان در پانزدهم ماه آگست سال ۲۰۲۱، دانش آموزان دختر بالاتر از صنف ششم از رفتن به مکتب منع شدند.

حامد کرزی رئیس جمهور پیشین افغانستان
حامد کرزی رئیس جمهور پیشین افغانستان

حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان می گوید که بسته بودن در های مراکز آموزشی به روی دختران و ممنوعیت کار زنان مانع بزرگ در برابر پیشرفت و خودکفایی کشور است.

آقای کرزی دیشب در یک رشته تویت ها به مناسبت عید فطر از حکومت طالبان خواست که هر چه زودتر در های مکاتب و پوهنتون ها را به روی دختران بگشاید و زمینۀ برگشت زنان سرکار را فراهم کند.

طالبان باید هرچه زود تر دروازه های مکاتب دختران را بگشایند

در ماه دسمبر سال ۲۰۲۲، حکومت طالبان دانشجویان دختر را از رفتن به پوهنتون ها منع کرد.

عبدالله عبدالله، رئیس پیشین شورای عالی مصالحۀ ملی نظام جمهوری مخلوع افغانستان هم دیشب در رشته تویت ها نوشته است که برای حل مشکلات در کشور لازم است به خواست های اساسی به گفته اش اکثریت مردم مثل حق تحصیل و کار دختران و زنان رسیدگی شود.

حکومت طالبان در ماه دسمبر پارسال زنان افغان را از کار کردن در اداره های داخلی و خارجی غیردولتی منع کرد.

سپس یوناما در پنجم ماه اپریل اعلام کرد که حاکمان کنونی افغانستان به سازمان ملل متحد گفته اند که هیچ زن افغان اجازۀ کار با این سازمان را ندارد.

حکومت طالبان گفته است که ممنوعیت کار زنان افغان در سازمان ملل متحد موضوع «ارزشی داخلی افغانستان» است و این که باید تمامی جوانب به این اقدام احترام کنند.

انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد
انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد

انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد گفته است که اگر ممنوعیت بر کار کارمندان زن افغان این سازمان در افغانستان برداشته نشود، توانایی آن ها برای رساندن کمک های نجات بخش به مردم نیازمند متاثر خواهد شد.

روزا اوتنبایووا، نمایندۀ خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان موظف شده است تا پنجم ماه می بررسی عملیاتی را انجام دهد.

به تمامی کارمندان زن و مرد افغان سازمان ملل متحد هم دستور داده شده است که به جز افراد محدود برای انجام وظایف حیاتی سر کار خود در دفاتر سازمان ملل متحد حاضر نشوند.

در این حال قرار است در اول و دوم ماه می نشستی به میزبانی انتونیو گوترش در مورد افغانستان در شهر دوحه برگزار شود.

این در حالی است که با گذشت بیش از بیست ماه، هنوز هیچ کشور جهان حکومت سرپرست طالبان را به رسمیت نشناخته است.

رعایت حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران و تشکیل حکومت همه شمول از شرط های اساسی برای به رسمیت شناختن حکومت طالبان گفته شده است.

XS
SM
MD
LG