لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۰۲

امینه محمد: کنفرانسی برای بحث روی احتمال برسمیت شناختن طالبان در دوحه برگزار می‌شود


امینه محمد، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد
امینه محمد، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد

در حالی که تصمیم حکومت طالبان مبنی بر ممنوعیت کار زنان در تمامی سازمان‌های غیردولتی از جمله نهادهای مرتبط با سازمان ملل متحد در افغانستان، واکنش‌هایی را در سطح بین‌المللی به همراه داشته، سازمان ملل متحد می‌گوید، در آیندۀ نزدیک کنفرانس بین‌المللی برگزار خواهد کرد که در آن وضعیت افغانستان و به رسمیت شناختن حکومت طالبان مورد بحث قرار خواهد گرفت.

امینه محمد، معاون سرمنشی این سازمان در یکی از مراکز تحقیقاتی در امریکا گفت، نمایندگان کشورهای مختلف جهان از جمله سرمنشی سازمان ملل متحد در این نشست شرکت خواهند کرد.

خانم محمد در جریان سخنرانی خود بر گفتگو با طالبان تندرو تاکید کرد:
"در دو هفته آینده نشستی در منطقه برگزار خواهد شد و این اولین نشست نمایندگان کشورهای جهان و منطقه خواهد بود که سرمنشی سازمان ملل متحد در آن شرکت خواهد کرد. انتظار داریم تا در این نشست راه‌های را دریافت کنیم که بر اساس اصول و شرایط آیا می‌توانیم به سمت به رسمیت شناختن حکومت طالبان حرکت کنیم؟ من نمی‌دانم، اما باید در این مورد بحث شود. طالبان خواستار به رسمیت شناختن هستند و این ابزار فشار ما است."

امینه محمد این اظهارات را در حالی بیان کرده که ملا هبت‌الله رهبر طالبان در پیامی که به مناسبت عید نشر کرده، در آن یک بار دیگر بر اصلاح جامعۀ افغانستان بر اساس تطبیق احکام سختگیرانه شرعی تاکید شده است.

همزمان با این زلمی خلیلزاد، نمایندۀ پیشین ایالات متحده امریکا در امور صلح افغانستان اواخر روز سه‌شنبه در توییتر خود نوشته است که انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد در اول ماه می میزبان نشستی در مورد افغانستان خواهد بود.

زلمی خلیلزاد نماینده ویژه سابق امریکا برای صلح افغانستان
زلمی خلیلزاد نماینده ویژه سابق امریکا برای صلح افغانستان

آقای خلیلزاد نوشته است که سرمنشی سازمان ملل متحد و نمایندگان کشورهای مختلف باید با طالبان هم برای ایجاد یک طرح برای آموزش و کار زنان افغان نشستی برگزار کنند.

  • واکنش‌ها

در همین حال انجمنی به نام زنان کانادایی برای زنان افغان از سازمان ملل متحد و تمامی کشورهای عضو این سازمان خواسته تا به خواست‌های زنان افغان گوش داده و با طالبان تعامل نداشته باشند.

در صفحۀ توییتر این انجمن از سازمان ملل متحد خواسته شده است که طالبان را به رسمیت نشناسد، زیرا بر اساس بیانیۀ این انجمن، طالبان به زنان افغان ظلم کرده و حقوق بشری میلیون‌ها افغان را زیر پا گذاشته اند.

تعدادی از افغان‌ها نیز همین درخواست را دارند و می‌گویند، در حالی که طالبان کار زنان را ممنوع کرده اند، سازمان ملل برای به رسمیت شناختن طالبان نشست برگزار می‌کند.

نرگس، باشندۀ ولایت ننگرهار به رادیو آزادی گفت:
"آنها سازمان ملل متحد، همواره صدای خود را علیۀ اقدامات حکومت طالبان بلند کرده اند و تصمیمات طالبان برای ممنوعیت کار و تحصیل زنان را محکوم کرده اند. برای ما زنان افغان هرگز قابل قبول نیست که سازمان ملل متحد تلاش کند تا گروه یا حکومتی را که تا کنون گروه تروریستی می‌نامیدند به رسمیت بشناسد."

جلیل، باشندۀ شهر کابل هم نظر مشابهی دارد و می‌گوید که جهان بجای فشار آوردن به طالبان برای آنها کمپاین می‌کنند:
"از یک طرف تهدید می‌کنند که اگر طالبان به زنان اجازۀ کار را ندهند افغانستان را ترک خواهند کرد و از طرف دیگر امینه محمد می‌گوید که در حال تشکیل جلسه برای به رسمیت شناختن طالبان هستند، ما نمی‌فهمیم که اینها لابی‌گری می‌کنند برای طالبان یا آنها را زیر فشا می‌گیرند."

این در حالیست که حکومت طالبان در افغانستان کار زنان در تمامی سازمان‌های غیردولتی از جمله سازمان ملل متحد را ممنوع کرده است و به همین دلیل تنش‌ها بین این سازمان و حکومت طالبان در حال افزایش است.

سازمان ملل متحد هشدار داده است که اگر طالبان به زنان اجازۀ کار در دفترهای این سازمان را ندهند، ممکن است تصمیم به ترک افغانستان بگیرد.

حکومت طالبان نزدیک به دو هفته پیش زنان را از کار در دفترهای سازمان‌های ملل متحد در افغانستان منع کرد و پیش از آن نیز در ماه دسامبر سال گذشته، کار زنان در تمام اداره‌های غیردولتی را منع کرده بود.

مرتبط

XS
SM
MD
LG