"واقعا نگران شدم چون کمکهای سازمان ملل در مجموع برای همه افراد و خصوصاً برای کشورهای جهان سوم خیلی مهم است خصوصاً برای زنان".
فرزانه میگوید، خروج سازمان ملل متحد از افغانستان پس از منع شدن از حقوقشان از سوی حکومت طالبان، فاجعۀ دیگری بر زندگی زنان میآفریند.
فرزانه به رادیو آزادی گفت، زنان و کودکان افغانستان در شرایط کنونی نیازمند خدماتی اند که دفاتر سازمان ملل متحد ارائه میکند:
"توقف فعالیتهای سازمان ملل میتواند که به زنان بیشتر آسیب برساند چون حالا که زنان نمیتوانند درس بخوانند و کار کنند و از لحاظ روحی و اقتصادی خیلی ضربۀ محکمی خوردند این میتواند برای آیندۀ زنان خیلی فاجعهبار باشد، خصوصاً در مناطق دور دستی که در گذشتهها سازمان ملل متحد برای زنان در بخش صحت، در بخش تغذیه و در بخش آموزش همکاری میکرد".
سید امین، دیگر باشندۀ کابل نیز فعالیتهای دفاتر سازمان ملل متحد در افغانستان را برای مردم نیازمند موثر میداند.
او به رادیو آزادی گفت:
"اگر سازمان ملل برآید، گرسنگی میآید در افغانستان، روزانه من ۱۰۰ تا ۱۵۰ (افغانی) کار میکنم در این مارکیت و دیگر چیزی ندارم، کمکهای خود را دوامدار کند دیگه مردم بیچاره است مسکین است، باشد خوب است".
این در حالیست که آخیم اشتاینر، رئیس برنامۀ توسعهای سازمان ملل متحد روز سهشنبه در گفتوگو با اسوشیتد پرس هشدار داده است، در صورتیکه مذاکرات مقامهای سازمان ملل متحد با حکومت طالبان بر سر اجازۀ کار زنان افغان در دفترهای این سازمان به نتیجه نرسد، در ماه می آنان در رابطه به خروج از افغانستان تصمیم خواهند گرفت.
رئیس برنامۀ توسعهای سازمان ملل متحد همچنان گفته است، اکنون مذاکرات با طالبان از سوی سازمان ملل جریان دارد.
اشتاینر به اسوشیتد پرس گفته است، منصفانه است بگویند، در جایی که در حال حاضر هستند، کل سیستم سازمان ملل متحد باید یک گام به عقب بردارد و توانایی خود را برای فعالیت در آنجا (افغانستان) ارزیابی کند.
او افزوده که اما گفتوگوهایشان در بارۀ اصول اساسی و حقوق بشر نیست.
حکومت طالبان در اوایل اپریل امسال کار زنان افغان در دفاتر سازمان ملل متحد را منع کرد.
این مسئله واکنشهای زیادی را در پی داشت اما حکومت طالبان تاکنون این تصمیمش را پس نگرفته است.
رادیو آزادی خواست در این مورد و سرنوشت تحصیل و کار زنان به ویژه در دفاتر سازمان ملل متحد دیدگاه حکومت طالبان را بپرسد، اما ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان و قهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجۀ حکومت طالبان تا زمان نشر این گزارش به پرسشها پاسخ ندادند.
پیش از این ذبیح الله مجاهد گفته بود این موضوع داخلی افغانستان است و مقامهای سازمان ملل متحد باید به آن تمکین کنند.
دفاتر سازمان ملل متحد در بخشهای متعدد چون صحت، آموزش، حقوق بشر و تغذیه در افغانستان فعالیت دارند.
سازمان ملل متحد در حالی از احتمال خروج از افغانستان هشدار داده که بحران اقتصادی، ناامنی و تغییرات اقلیمی شدت نیازمندی افغانان به کمکهای بشردوستانۀ بینالمللی را افزایش داده است.