کارین ژان پییر، سخنگوی قصر سفید روز سهشنبه در یک نشست خبری گفت که اگر طالبان میخواهند جدی گرفته شوند، باید به زنان احترام قایل شوند.
کارین ژان پییر سخنگوی قصر سفید در بارۀ ممنوعیت وضع شده بر زنان در افغانستان گفت:
"اگر طالبان میخواهند با آنها گفتگوی واقعی داشته باشیم و جدی گرفته شوند، آنان باید به گونۀ رفتار کنند به طور مثال، با زنان محترمانه رفتار کنند."
او افزود که ایالات متحده و سایر شرکایش اوضاع افغانستان را از نزدیک زیر نظر دارند و اگر زنان دیگر نتوانند به کارشان در سازمان ملل متحد ادامه دهند، این موضوع نگران کننده است.
او افزود که زنان در سراسر جهان به شمول افغانستان نقش مهم در عملیات بشردوستانه دارند و آنان باید بتوانند که در سازمان ملل متحد کار کنند تا میلیونها افغان به کمکهای غذایی و اساسی و دارو و درمان دسترسی پیدا کنند.
سکینه حسینی فعال حقوق زنان به رادیو آزادی میگوید، اظهارات کاخ سفید در وضعیتی که ممنوعیتها علیه زنان افزایش یافته، هیچ اثر بر وضعیت زنان ندارد:
"جامعۀ جهانی باید به طالبان تفهیم کند که هیچ کشور بدون حضور زنان و دختران به توسعه دست نمییابد. اظهارات تازۀ کاخ سفید هیچ دردی از زنان افغانستان را دوا نمیکند، در حقیقت نادیده گرفتن زنان است."
یک کارمند پیشین یک سازمان غیردولتی که نخواست نامش در گزارش گرفته شود، گفت که ابراز همدردی با زنان افغانستان نمیتواند تاثیری بر وضعیت زنان داشته باشند:
"امریکا در آگست ۲۰۲۱ افغانستان را به طالبان تسلیم کرد و خوب میدانست که این روز سر زنان افغانستان میآید، ما از تحصیل، درس، کار، بیرون رفتن، ورزش همه چیز ماندیم و امریکا امروز حس کرده که طالبان به زنان احترام ندارند و ظلم میکنند."
در مورد اظهارات سخنگوی کاخ سفید از ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان پرسیدیم، اما او تا زمان نشر گزارش به پرسشهای ما پاسخ نداد.
از زمانی که طالبان به قدرت رسیده اند، ممنوعیتهای زیاد بر زنان وضع کردند که ممنوعیت آموزش بالاتر از صنف ششم و تحصیل در پوهنتونها، منع کار در بیشتر ادارههای دولتی و تمام ادارههای غیردولتی و در تازترین مورد منع کار زنان در دفترهای سازمان ملل متحد از نمونههای درشت این محدودیتها اند.
این در حالیست که آخیم اشتاینر، رئیس برنامۀ توسعهای سازمان ملل متحد روز سهشنبه در گفتوگو با اسوشیتد پرس هشدار داد، اگر طالبان به کار زنان در سازمان ملل متحد موافقت نکنند، ممکن تصمیم دلخراشی بگیرند و در ماه می از افغانستان خارج شوند.