Premierul de la Budapesta, Viktor Orban, le-a spus criticilor să se mute în România, dacă sunt de părere că vecina de la est a depășit Ungaria, cum a observat un parlamentar socialist.
Rusia se află în spatele coletelor explozive trimise din Lituania către țările europene, a declarat marți un consilier prezidențial lituanian, pe fondul îngrijorării țărilor NATO că sabotajul organizat de Moscova aproape a provocat o catastrofă aeriană, informează agenția Reuters.
Premierul spaniol Pedro Sanchez a spus marți că 14.900 de polițiști și membri ai forțelor armate au fost desfășurați în sud-estul țării, în zonele afectate de viiturile care au ucis în urmă cu o săptămână cel puțin 218 persoane. Anunțul vine pe fondul reproșurilor frecvente că statul nu face destul.
Muzicianul suedez Björn Ulvaeus a repetat marți, în ziua alegerilor americane, că grupul ABBA nu acceptă folosirea cântecelor și videourilor sale în campania electorală a republicanului Donald Trump.
Loviturile israeliene din Fâșia Gaza au ucis cel puțin 30 de palestinieni începând de luni seara, au declarat marți mass-media și medicii palestinieni citați de Reuters, în timp ce armata israeliană și-a consolidat asediul asupra zonelor de nord ale enclavei.
Oficiali de top ai serviciilor de informații ale guvernului american și-au intensificat avertismentele cu privire la interferența străină în alegeri - în special din partea Rusiei.
Marți, 5 noiembrie, americanii din toate cele 50 de state își vor exprima votul pentru noul președinte și membri ai Congresului, un moment cu impact semnificativ asupra politicii globale.
Americanii merg la vot pe 5 noiembrie cu gândul la inflație, salarii mai bune și case mai ieftine. De la mii de kilometri distanță, Europa de Est este spectatoare la un scrutin în care nu are niciun cuvânt de spus, dar care îi poate influența soarta în anii următorii. Kamala sau Trump?
CEC a anunțat că la turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Moldova, de la 3 noiembrie, au votat în străinătate un număr record de moldoveni, adică vreo 330.000.
Oficialii UE s-au trezit cu un pronunțat sentiment de ușurare luni dimineață, după ce Maia Sandu a fost realeasă în funcția de președintă a Republicii Moldova cu 55% din voturi în al doilea tur de scrutin din 3 noiembrie.
Într-un an plin de alegeri, presa internațională nu se odihnește, mai ales că primește rar vești bune. Turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Moldova a oferit, însă, comentatorilor, un repaus de la scenariile negre.
Încarcă mai mult