شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان میگوید، ایالات متحده با تمامی امکانات دست داشتهاش تلاش خواهد کرد تا طالبان را به دست برداشتن از برخورد خشن با زنان در اینکشور مجبور کند.
کرین دیکر در گفتگوی ویژه با رادیو آزادی تاکید کرد که ادامه وضعیت فعلی برای زنان خیلی نگران کننده است:
"در هیچ نشستی این فرصت را از دست نداده ایم که به طالبان نگفته باشیم، در راهبرد های شان در برابر زنان تغییر وارد کنند. آن راهبرد های که آینده کشور را ویران میکند و امکانات معیشت را از خانواده ها میگیرد، از آنهائیکه که برای تغذیه فرزندان شان به درآمد متکی اند."
شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان همچنان افزوده که مسئول تمامی فرمان ها و دستورهای که زنان و دختران را از حق کار و آموزش در افغانستان محدود کرده، ملا هبت الله آخندزاده رهبر طالبان است. به باوراو در نتیجه چنین فرمان ها، نیمی از جمعیت افغانستان با مجازات روبرو شده اند.
طالبان از هنگامی که در ماه اگست سال ۲۰۲۱ دوباره به قدرت رسیدند، آموزش دختران بالاتر ازصنف ششم را ممنوع کردند، سپس دروازه پوهنتونها به روی بانوان هم سال گذشته مسدود شد و به این ترتیب زنان از کار در موسسه های غیردولتی داخلی و خارجی و اداره های سازمان ملل متحد ممنوع شدند.
کرین دیکر در بخشی از اظهاراتش به رادیو آزادی گفته که ایالات متحده خواهان ایجاد حکومت همه شمول در افغانستان است.
او افزوده که به باورش، ساختار حکومت طالبان چنین نیست زیرا تاکید کرده که حکومت فراگیر طوری باید باشد که مردم در آن سهیم باشند و تشکیل آن متنوع باشد.
شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان همچنان گفته که شهروندان اینکشور خود شان به وسیله گفتگو میتوانند مشکلات شانرا حل و فصل کنند.
او در پاسخ به پرسش دیگری رادیو آزادی گفت که امریکا از هیچ گونه جبهه یا مقاومتی در برابر طالبان حمایت نمیکند، گفت:
"ما از آغاز یک جنگ دیگر در افغانستان هیچگونه حمایت نمیکنیم. یگانه پیام قاطع که از افغانستان میشنوم همین است که جنگ بس است."
خانم دیکر همچنان این ادعا ها را که گویا در دو سال گذشته بخش بزرگی از کمک های امریکا به دست طالبان رسیده، رد کرد و آنرا خیال پردازی دانست.
به گفتۀ او در دو سال گذشته، ایالات متحده بزرگترین کمک کننده با افغانستان بوده و در این مدت حدود دو میلیارد دالر کمک برای اینکشور فراهم کرده.
کرین دیکر از وضعیت بشری افغانستان که به گفته سازمان ملل متحد، نزدیک به سی میلیون تن به کمک های بشری فوری نیاز دارند، هشدار داد و گفت که طالبان باید به نیاز های مردم توجه کنند:
"طالبان باید به این موضوع توجه جدی داشته باشند. زیرا تا هنگامی که این ناامیدی ادامه دارد، طالبان از این خطر که مردم در برابر شان ایستاده خواهند شد، مصون نیستند. اگر مردم گرسنه باشند و رهبری فربه باشد، اینگونه حکومت پایدار نمیماند."