لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۰ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۵۱

افغانستان

کمیسیون ادیان وزارت خارجه از فرامین طالبان در برابر زنان افغانستان انتقاد کرد

تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

کمیسیون ادیان وزارت خارجه امریکا در گزارش سالانه امسال خود درباره افغانستان به فرامین رهبر طالبان در مورد وضع محدودیت ها بر زنان و دختران افغان پرداخته است.

این کمیسیون گزارش خود را دیروز چهارشنبه منتشر کرد.

در گزارش این کمیسیون آمده که طالبان از ۸۰ فرمان صادر شده توسط طالبان٬ بیش از ۵۰ در صد آن در باره وضع محدویت ها بر زنان و دختران افغان بوده است.

طالبان در این مدت دروازه‌ های مکاتب را بر دختران بالاتر از صنوف ششم بسته کرده همچنان زنان و دختران را از رفتن به پوهنتون ها منع کرده، زنان را از کار در موسسات غیر دولتی خارجی و ادارات دولتی ، به استثنای بخش هایی از سکتور معارف و صحت عامه، محروم ساخته اند و حضور آنان را در اماکن عامه مانند، کلب‌های ورزشی، حمام‌ها و پارک‌ها منع شده اند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

تیراندازی نیروهای پاکستانی بر ولسوالی دانگام کنر

نیروهای پاکستانی در نقاط مرزی با افغانستان
نیروهای پاکستانی در نقاط مرزی با افغانستان

نیروهای پاکستانی شب گذشته (۸ جنوری) بر مناطق "سیان"، "چینار ناو" و "درگی" در مربوطات ولسوالی "دانگام" ولایت کنر، گلوله‌باری کردند.

یکی از باشندگان منطقه که از افشای نامش خودداری کرده، به رادیو آزادی گفت که حدود ۳۰ مرمی توپ به این مناطق اصابت کرده که در نتیجهٔ آن یک خانه تخریب شده، اما به کسی آسیب نرسیده است.

تا هنوز مقامات محلی طالبان در مورد این گلوله‌باری نیروهای پاکستانی اظهار نظری نکرده‌اند.

نظامیان پاکستان از سال ۲۰۱۰ میلادی به این‌سو، حملات مشابهی را بر قلمرو افغانستان در ولایت کنر انجام داده‌اند که در نتیجهٔ آن ده‌ها تن کشته و هزاران خانواده مجبور به ترک خانه‌ها و مناطق اصلی‌شان شده‌اند.

شماری از عساکر بریتانیایی اعتراف کرده‌اند که در جریان جنگ، افغان‌های غیرمسلح را کشته‌اند

عساکر بریتانیایی در افغانستان آرشیف
عساکر بریتانیایی در افغانستان آرشیف

در جریان تحقیقات در مورد جنایات نیروهای بریتانیایی در افغانستان، شماری از عساکر اعتراف کرده‌اند که در جریان جنگ، افغان‌های غیرمسلح را کشته‌اند.

بر اساس گزارش نیویارک تایمز، این عساکر روز چهارشنبه (۸ جنوری) در محکمه، در عقب درهای بسته صحبت کرده‌اند.

یک عسکر که از افشای نامش خودداری شده، به محکمه گفته که به آن‌ها گفته شده بود که همهٔ جنگجویان مرد را بکشند، حتی آن‌هایی را که هیچ تهدیدی ایجاد نمی‌کنند و اسلحه ندارند.

شماری از عساکر هم به محکمه گفته‌اند که قبل از فیر مرمی به سوی برخی افراد، بالشتی را روی دهانشان می‌گذاشتند.

وزارت دفاع بریتانیا در سال ۲۰۲۲ میلادی اعلام کرد که بررسی جنایات جنگی بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳ میلادی نیروهای این کشور در افغانستان را آغاز کرده است.

این اسناد که روز چهارشنبه منتشر شد، شامل هزاران ایمیل و نامه‌های افسران ارشد بریتانیایی است که در مورد جنایات جنگی در افغانستان شهادت می‌دهند.

پیش از این، رسانه‌های بین‌المللی، از جمله بی‌بی‌سی، گزارش‌های تحقیقی را در مورد ارتکاب جنایات جنگی از سوی نیروهای بریتانیایی در افغانستان منتشر کرده‌اند.

فدراسیون بین‌المللی صلیب‌سرخ و جمعیت هلال احمر: بیش از ۳۲۵ هزار تن در افغانستان از موج سرمای اخیر متاثر شدند

زمستان در افغانستان
زمستان در افغانستان

فدراسیون بین‌المللی صلیب‌سرخ و جمعیت هلال احمر می‌گویند که ارزیابی‌های بیشتر آنان، تأثیر گسترده‌ موج سرمای اخیر در افغانستان را برجسته می‌سازد.

براساس گزارش این فدراسیون که روز چهارشنبه ۱۹ جدی در ریلف وب منتشر شد، ۳۲۵ هزار و ۲۰۵ تن در حداقل ۱۸ ولایت افغانستان، در نتیجۀ موج سرمای اخیر متاثر شده‌اند.

در این گزارش آمده که تلف شدن هزاران راس مواشی در ولایات مختلف این کشور معیشت مردم را به شدت تحت تأثیر قرار داده است.

به گفته‌ فدراسیون بین‌المللی صلیب‌سرخ و جمعیت هلال احمر، ولایات بدخشان، بادغیس، بلخ، فراه، فاریاب، غور، هرات، جوزجان، کندز، نورستان، ننگرهار، سرپل، ارزگان و زابل، به شدت از موج سرمای اخیر آسیب دیده‌اند.

به‌گونۀ مثال، درجۀ حرارت هوا در ولایت غور به منفی ۳۳ درجه سانتیگراد کاهش یافت و حداقل ۷۰ تن در اثر سرما جان‌هایشان را از دست دادند.

ولایت نورستان نیز شاهد برفباری‌های شدید بود که در نتیجۀ آن ۲۵ تن کشته و ۲۰ خانه ویران شد و حداقل ۳۵۰ خانواده بی‌جا شدند.

این درحالیست که بر اساس گزارش‌های سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی، به‌ویژه سازمان ملل متحد، بیش از نصف نفوس افغانستان، مصونیت غذایی نداشته و به کمک‌های بشری نیاز دارند.

ادارۀ هماهنگی کمک‌های بشری سازمان ملل متحد (اوچا) اعلام کرده که در سال ۲۰۲۵ میلادی ۵.۸ میلیون تن در افغانستان به سرپناه اضطراری و کمک‌های غیرغذایی نیاز خواهند داشت.

اتحادیه فعالان حقوق بشر افغانستان خواهان توقف بازداشت پناهجویان افغان در پاکستان شد

مهاجرین افغان در پاکستان
مهاجرین افغان در پاکستان

در پی دستگیری گسترده‌ مهاجرین افغان در پاکستان "اتحادیه فعالان حقوق بشر افغانستان" اعلام کرده که پناهجویان افغان، قربانی ظلم‌های طالبان اند.

این اتحادیه روز چهارشنبه ۸ جنوری در اعلامیه‌ای در مورد وضعیت مهاجرین افغان در پاکستان، به‌طور خاص در شهر اسلام‌آباد پایتخت آن کشور، ابراز نگرانی کرده و خواستار پایان دادن به دستگیری افغان‌ها شده است.

در اعلامیه از حکومت پاکستان خواسته شده تا فوراً این دستگیری‌ها را متوقف سازد، به کرامت انسانی احترام بگذارد و از تکرار چنین اقداماتی جلوگیری کند.

بر اساس گزارش‌ها، در بیش از یک هفته‌ اخیر، حدود ۸۰۰ مهاجر افغان، به‌شمول زنان و کودکان، به‌طور خودسرانه از سوی پولیس پاکستان دستگیر و به‌گونه‌ اجباری به افغانستان فرستاده شده‌اند.

تیم "شهید نسیم" مقام قهرمانی لیگ برتر فوتسال ولایت کابل را کسب کرد

تیم فوتسال افغانستان
تیم فوتسال افغانستان

تیم "شهید نسیم" مقام قهرمانی لیگ برتر فوتسال ولایت کابل را کسب کرد و تیم "ظاهر اسد" نائب قهرمان شناخته شد.

در پایان این لیگ، تیم‌های "شهید نسیم" و "ظاهر اسد" جواز حضور در رقابت‌های قهرمانی فوتسال زون‌های افغانستان را کسب کردند و تیم‌های "پنجشیر اف‌ سی" و "یاران افغان" با کسب کمترین امتیاز به لیگ الف کابل، نزول کردند.

لیگ برتر فوتسال ولایت کابل که یازدهم قوس به اشتراک سیزده تیم توسط کمیته فوتسال فدراسیون فوتبال افغانستان در کابل آغاز شده بود، چهارشنبه ۱۹ جدی، پایان یافت.

پنج تن در یک حادثه‌ ترافیکی در شاهراه کابل–قندهار جان باختند

حادثه ترافیکی درافغانستان، آرشیف
حادثه ترافیکی درافغانستان، آرشیف

در اثر یک حادثه‌ ترافیکی در مسیر شاهراه کابل–قندهار، پنج نفر کشته شدند.

قوماندان امنیه طالبان در ولایت غزنی ناوقت شب گذشته به رسانه‌ها گفت که این حادثه زمانی رخ داد که یک موتر مسافربری در مسیر شاهراه کابل–قندهار با یک موتر باربری تصادم کرد.

هرچند علت این رویداد تاکنون مشخص نشده است، اما خرابی سرک‌ها و نقض قوانین ترافیکی از سوی رانندگان اغلب منجر به وقوع حوادث ترافیکی در افغانستان می‌شود.

قصر سفید: کمک‌های بشری امریکا در افغانستان به مردم می‌رسد

قصرسفید، آرشیف
قصرسفید، آرشیف

قصر سفید می‌گوید که از کمک‌های بشری که پس از به قدرت رسیدن طالبان به افغانستان فرستاده می‌شود، طالبان نه بلکه، مردم افغانستان سود می‌برند.

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی قصر سفید، این موضوع را ناوقت روز چهارشنبه ۱۹ جدی در پیامی به صدای امریکا در واکنش به اظهارات دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور منتخب کشورش، گفت.

ترمپ روز سه‌شنبه در یک نشست خبری در فلوریدا ادعا کرد که اداره جو بایدن، رئیس‌جمهور فعلی امریکا، میلیاردها دالر کمک مالی را به طالبان فراهم کرده است.

اما کربی به صدای امریکا گفت که "کمک‌های بشری که به افغانستان فرستاده شده، به مردم افغانستان می‌رسد نه به طالبان. این به همین گونه به‌صورت میخانیکی تنظیم شده است."

حکومت طالبان هم اظهارات ترمپ در این مورد را رد کرد.

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی حکومت طالبان، روز گذشته در ایکس (توییتر سابق) ادعا کرد که امریکا همه پول‌های فرستاده‌شده خود به افغانستان را دوباره بالای هدفش به مصرف رسانیده و به حکومت طالبان هیچ پول نداده است.

پیش از این، دفتر سرمفتش خاص امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) گفته بود که امریکا در سه سال گذشته پس از برگشت طالبان به قدرت، بیش از سه میلیارد دالر را برای حمایت از افغان‌ها به افغانستان فرستاده است.

سازمان عفو بین الملل بازداشت پناهجویان افغان درپاکستان را یک عمل تبعیض آمیز می خواند

مهاجران افغان دربازداشت پولیس پاکستان ، آرشیف
مهاجران افغان دربازداشت پولیس پاکستان ، آرشیف

سازمان عفو بین الملل بر بازداشت و اذیت پناهجویان افغان در پاکستان اعتراض کرده و این عملِ اسلام آباد را تبعیض آمیز خوانده است.

این سازمان در یک اعلامیه که دیروز چهارشنبه در صفحه انترنت خود نشر کرده، گفته است که پولیس اسلام آباد در جریان شب خانه ها را تلاشی کرده و صدها افغان را باز داشت کرده که شامل زنان و اطفال هم میباشند.

در هفته جاری رادیو آزادی گزارشهای را بدست آورد که پولیس حدود ۸۰۰ افغان را در اسلام آباد دستگیر کرده .

مسئولین بخش پناهجویان در پاکستان روز سه شنبه گفته بودند که آن عده افغانهای را که ویزه دارند و یا انتظار رفتن به کشور سومی میباشند، از خاک خود خارج نمی کنند.

اما در اعلامیه سازمان عفو بین الملل آمده که پولیس پاکستان حتی آن افرادی را دستگیر کرده که ویزه و اسناد دیگر اقامت در پاکستان را هم دارند.

این سازمان از پاکستان خواسته که طبق اصول بین المللی پناهجویان را به زور از خاک خود بیرون نکند و حقوق بشری را رعایت نماید.

جبرئیل عمر / تیموتی ویکس استاد سابق پوهنتون امریکائی در کابل  وفات کرد.

تیموتی ویکس بعد از رهایی از نزد طالبان ، در یک نشست خبری درسیدنی درسال 2019 ، آرشیف
تیموتی ویکس بعد از رهایی از نزد طالبان ، در یک نشست خبری درسیدنی درسال 2019 ، آرشیف

جبرئیل عمر / تیموتی ویکس استاد سابق پوهنتون امریکائی در کابل که سالها نزد طالبان گروگان بود وفات کرد.

تیموتی ویکسِ آسترالیايي در سال ۲۰۱۶ از کابل اختطاف شد و در سال ۲۰۱۹ در تبادله با سه مقام مهم طالبان به شمول انس حقانی رها گردید.

او بعد از آزادی اعلان کرد که مسلمان شده و نام جبرئیل عمر را به خود گذاشت.

آقای ویکس در سال ۲۰۲۱ بعد از بقدرت رسیدن دوباره طالبان، به کابل برگشت و در آنجا زبان انگلیسی را تدریس می کرد.

عبدالمتین قانع سخنگوی وزارت داخله حکومت طالبان در صفحه ایکس(تویتر سابق) نوشته که جبرئیل عمر در خانه خود در کابل در نتیجه ابتلا به بیماری سرطان از جهان چشم پوشید.

حکومت طالبان از ابوظبی خواستار تسهیلات درویزه شد

مسافران حین ورود به میدان هوایی دبی ، آرشیف
مسافران حین ورود به میدان هوایی دبی ، آرشیف

حکومت طالبان از امارات متحد عرب خواست در بخش دادن ویزا به افغانها سهولت ایجاد کند.

امیر خان متقی سرپرست وزیر امور خارجه حکومت طالبان این موضوع را در جریان ملاقات با وزیر خارجه امارات متحد عرب عبدالله بن زاید آل نهیان تقاضا نمود.

در رابطه با این ملاقات در یک اعلامیه وزارت خارجه حکومت طالبان آمده که طرفین در مورد روابط دوجانبه و همکاری اقتصادی صحبت کردند.

در اعلامیه امارات متحد عرب آمده که عبدالله بن زاید آل نهیان گفته که کشورش به یک افغانستان باثبات ، مرفه و پیشرفته متعهد میباشد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG