دهها زن در کابل امروز چهارشنبه (۲۸ سرطان) در واکنش به دستور بسته شدن آرایشگاههای زنانه از سوی رهبر طالبان دست به اعتراض زدند.
نظر به گزارش رسانه ها، مقامات امنیتی طالبان برای پراکنده ساختن صفوف دهها زن معترض در مرکز کابل از موترهای آب پاش و فیرهای هوایی استفاده کردند.
معترضان این شعار را بدست داشتند «نان و آب ما را از ما نگیرید.»
یک معترض زن در پیامی صوتیای که امروز از طریق واتساپ به رادیو آزادی فرستاد، چنین ادعا میکند:
"مرا کوچه به کوچه می پالند. ماسک من دور شد. سرما گاز اشک آور انداختند. سرما فیر کردند. ما را شوک برقی دادند. ما را با دنده زدند. ما کوچه به کوچه میدویم. من سنم آنقدر زیاد نیست. من ۱۵ ساله ۱۶ ساله هستم. من از حق مادر خود، از حق خواهر خود، از حق همه دفاع میکنم."
یک زن دیگر که او هم در اعتراض سهم داشت در پیامی صوتی چنین گفته است:
"آری خیلی خشونت کردند. فیر هوایی کردند، بالای ما آب پاش دادند. دختران را لت میکردند. موبایلهایشان را گرفتند."
دفتر هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان، "یوناما" در توییتر گفته است که گزارشها در مورد سرکوب اعتراض مسالمت آمیز زنان به ممنوعیت سالونهای زیبایی نگران کننده است.
یوناما افزوده که افغانها حق دارند که آزادانه نظریات خود را بیان کنند و حکومت موجود باید به این حق احترام بگذارد.
فرمان بسته شدن آرایشگاه های زنانه در افغانستان ماه گذشته از سوی حکومت طالبان صادر شد.
این آرایشگاه ها برای بعضی خانوادهها مخصوصاً خانواده هایی که زنان نان آور آنها هستند، یگانه منبع معیشت به شمار می رود.
اعتراضات عامه و تظاهرات در افغانستان کمتر رخ میدهد، و هرگاهی هم که مردم اعتراض کرده اند، قوای امنیتی طالبان برای پراکنده ساختن آنها تلاش کرده اند.
در اواخر ماه جون وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان به سالون های آرایشگاه زنانه یک ماه وقت داد که دروازههای خود را بسته کنند.
در نسخه فرمانی که به دست رسانهها رسیده گفته میشود که این اقدام به دستور شفاهی رهبر طالبان ملا هبت الله آخوندزاده عملی میشود.
این فرمان توسط سازمانهای حقوق بشر و فعالان حقوق زن تازهترین اقدام طالبان برای محدود ساختن کار و فعالیت زنان و دختران در افغانستان پنداشته میشود.
برای توجیه این فرمان محمد صادق عاکف مهاجر سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان گفته بود که در این آرایشگاه ها پولهای گزاف برای آرایش به مصرف میرسد که برای خانوادههای بیبضاعت مشکل زیاد ایجاد میکند.
به گفته وی، بعضی از آرایشهای که صورت میگرفت غیر شرعی پنداشته میشود از جمله ابرو چیدن و گذاشتن موی سر یک انسان به انسان دیگر.
برای عملی شدن این دستور یک ماه وقت داده شده بود که این ضرب الاجل تا یک هفته دیگر به پایان میرسد.
طالبان قبل از این دروازههای مکاتب بالاتر از صنف شش و پوهنتونها را به روی دختران و زنان بستند و آنها را از کار در بیشتر ادارات دولتی و تمامی موسسات غیر دولتی و نهایتاً در ادارات محلی سازمان ملل متحد در افغانستان هم ممنوع کردند.