لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۴۷

ادعای رهبر طالبان: کشت کوکنار در افغانستان به صفر نزدیک شده است


آرشیف - یک طالب در حال تخریب مزارع کشت شده کوکنار
آرشیف - یک طالب در حال تخریب مزارع کشت شده کوکنار

فضل احمد یکی از دهقانان ولایت غور در مرکز افغانستان است.
او در روستای آهنگران در غرب شهر فیروزکوه همه ساله کوکنار کشت می‌کرد، اما امسال به عوض کوکنار به کشت گندم رو آورده است.


فضل احمد می‌گوید که هرچند کشت کوکنار از نگاه مالی برای او سود بیشتر نسبت به گندم دارد، اما به دلیل آن که برا ی جامعه زیانبار است، تصمیم گرفته که دیگر کوکنار کشت نکند:
"مردم فهمیدند که تریاک ضررهایش زیاد است، اما فایده‌اش کم، حال ما از دولت می‌خواهیم که دهقان‌ها را به هر نوع کشت که فایده‌اش زیاد به دهقان، به ملت و حکومت برسد، ما را تقویه و تشویق کند و برای ما تخم‌های اصلاح شده بدهد."

همزمان، رزا اوتونبایوا نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان در سخنرانی خود در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در ۳۱ ماه جوزا گفت که اقتصاد راکد به بخشی از اقتصاد روستایی افغانستان مبدل شده، کمک کنندگان باید معیشت بدیل را فراهم کنند و از برنامه هایی حمایت کنند که به نفع دهقانان آسیب دیده باشند.

خانم اوتونبایوا در سخنرانی خود در شورای امنیت سازمان ملل متحد همچنین گفت که شواهد زیادی وجود دارند و نشان می‌دهند که در نتیجه ممنوعیت موثر حکومت طالبان، کشت خشخاش، در بسیاری از مناطق کشور کاهش یافته است.

در همین حال، ملا هبت الله آخندزاده رهبر طالبان، در پیام تبریکی‌اش به مناسب فرا رسیدن عید قربان که دیروز یکشنبه منتشر شد، نیز ادعا کرده که در نتیجه اقدام‌های قاطع و سازنده حکومت طالبان، مردم کشت خشخاش در زمین‌های‌شان را ترک کرده اند.

این در حالی است که شماری از دهقان‌ها در گفتگو با رادیو آزادی بار‌ها از عدم کمک حکومت و جامعه جهانی، شکایت کرده اند.

بلال کریمی، معاون سخنگوی حکومت طالبان نیز در کنفرانس بین‌المللی ۱۹ ماه ثور انتقاد کرد که کمکی به دهقان هایی که از کشت خشخاش در زمین‌های خود منصرف شده، صورت نگرفته است.

او افزود که به دلیل مشکلات اقتصادی، حکومت طالبان نمی‌تواند که پروژه‌های بزرگ را در مناطقی که کشت کوکنار متوقف شده، به راه اندازد و از جامعه جهانی خواست که این دهقانان را کمک کند.

رهبر طالبان در پیام عیدی خود مدعی شده که ممنوعیت بر واردات، تولید و استفاده از انواع مواد مخدر بسیاری از شهروندان به ویژه جوانان را از آسیب مصرف مواد مخدر، نجات داده است.

او در پیامش افزوده: "بسیاری از مؤسسات امارت اسلامی در نزدیک به دو سال به معالجه شهروندانی هم پرداختند که با مواد مخدر و سایر مواد نشه آور معتاد بودند."

رهبر طالبان مبارزه حکومتش با مواد مخدر را موفقیت آمیز خوانده است.

حکومت طالبان در نزدیک به ۲۳ ماه حاکمیت دوباره‌اش در افغانستان، هزاران معتاد به مواد مخدر را از بسیاری شهرهای بزرگ از جمله کابل جمع آوری کرده و آنها را برای معالجه به تعدادی از مراکز درمان و در برخی موارد زندان‎ها منتقل کرده است.

بر اساس قطعنامه سال ۱۹۹۸ سازمان ملل متحد، ۲۶ ماه جون به نام "روز جهانی مبارزه با استفاده از مواد مخدر و قاچاق آن" نامگذاری شده و در این روز در اکثر کشورهای جهان برنامه‌ها برای آگاهی‌دهی مردم از اضرار مواد مخدر و تشویق افراد معتاد به ترک استفاده از آن راه اندازی می‌شوند.

بر اساس گزارش‌ اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد، افغانستان که در دو دهه اخیر یکی از بزرگترین کشورهای تولید کننده مواد مخدر در جهان بوده، صدها هزار نفر در آن معتاد به مواد مخدر اند.

مرتبط

XS
SM
MD
LG