لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۱۶

انستتیوت صلح امریکا: در نبود برنامه های انکشافی منع کشت کوکنار عواقب ناگوار اقتصادی خواهد داشت


تصویر آرشیف: یکی از کشتزار های کوکنار در جنوب افغانستان
تصویر آرشیف: یکی از کشتزار های کوکنار در جنوب افغانستان

انستتیوت صلح ایالات متحده امریکا میگوید که در نبود برنامه های انکشافی در افغانستان، منع کشت کوکنار عواقب ناگوار اقتصادی و فقر شدید را در پی خواهد داشت.

فصل اول کشت کوکنار در افغانستان پایان یافته و سروی تخمینی یک موسسه بریتانیایی از ولایت هلمند نشان میدهد که کشت کوکنار تنها در این ولایت به شکل چشمگیر کاهش یافته، اما تا حال هیچ نهاد مسوول این گزارش را تایید نکرده است.

حال انستتیوت صلح ایالات متحده امریکا یا (USIP)، در یک گزارش نوشته که اگر منع کشت کوکنار به همین گونه ادامه یابد و برنامه های انکشافی در افغانستان روی دست گرفته نشود، وضعیت اقتصادی در این کشور بد تر خواهد شد.

یکی از دهقانان: باید به ما کمک های بدیل کشت صورت بگیرد تا عوایدی از کشت و زراعت خود داشته باشیم

نقیبالله، دهقان در ولسوالی خاص ارزگان ولایت ارزگان که در فصل اخیر بر زمین هایش بجای کوکنار گندم کشت کرده بود، میگوید که امسال عاید چندانی بدست نیاورده و حتی نتوانسته مصارفش را تامین کند:

" اگر کشت تریاک نباشد، کود قیمت است و از کشت گندم چیزی بدست نمیآید، گندم مصارف تراکتور و غیره را بدست نمیدهد. اکثریت خانواده های استند که سه – چهار سیر تریاک را کشت میکردند و مصارف خانواده شان بدست میآوردند، اما گندم این عاید را ندارد، اگر گیریم که داشت باشد، تنها میتواند خوراک خانواده را تامین کند، اما مصارف آب و چاه عمیق را بدست نمیدهد. خواست ما از امارت اسلامی این است که کمک و تخم زراعتی را در اختیار ما قرار دهد که به انداز کوکنار عاید داشته باشد."

طالبان در ماه های اخیر کمپاین تخریب کشتزار های کوکنار را راه اندازی کرده اند
طالبان در ماه های اخیر کمپاین تخریب کشتزار های کوکنار را راه اندازی کرده اند

در گزارش انستتیوت صلح ایالات متحده امریکا آمده، با توجه به این که در سال جاری میزان کمکهای بشری با افغانستان به یک میلیارد دالر کاهش یافته، در نبود برنامه های انکشافی در مناطق زراعتی، میزان فقر در این مناطق نیز افزایش خواهد یافت.

دیوید منسفیلد، پژوهشگر موسسه السیس نیز هُشدار میدهد که با منع کشت کوکنار و کاهش کمکهای خارجی، میزان مهاجرتها به اروپا نیز بیشتر خواهد شد:

" نتایج اقتصادی منع کشت کوکنار، به ویژه در مناطق شرق و شمال شرق بیشتر خواهد بود، زیرا پیشا پیش مردم در این مناطق به دلیل مشکلات اقتصادی زمین شان را فروخته اند و اکثراً به مهاجرت رو آورده اند. این مردم برای مهاجرت تا ترکیه دو هزار و تا صربستان سه هزار دالر می پردازند و این راهها به روی آنان باز است. در نبود کوکنار، در آینده نه چندان دور یگانه راه برای این مردم ترک کشور است، چون فرصت کاری در کشور وجود ندارد."

طالبان میگویند که در مبارزه با مواد مخدر مصمم هستند اما بسیاری از تحلیلگران می گویند که طالبان بخشی از مصارف خود را هنوز هم از راه مواد مخدر به دست می آورند
طالبان میگویند که در مبارزه با مواد مخدر مصمم هستند اما بسیاری از تحلیلگران می گویند که طالبان بخشی از مصارف خود را هنوز هم از راه مواد مخدر به دست می آورند


معیین مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله حکومت طالبان در دیدار تازه اش با مسوول بخش سیاسی یوناما در کابل، از سازمان ملل متحد خواسته که در بخش تداوی معتادان و ارایه کمکهای بدیل با حکومت آنان کمک کند.

اما تا حال، به شمول سازمان ملل متحد، هیچ کشور جهان گزارشها در رابطه به کاهش کشت کوکنار در افغانستان را تایید نکرده و به خواست حکومت طالبان مبنی به ارایه کمکهای مستقیم به آنان در بدل کاهش کشت کوکنار نیز پاسخ مثبت نه داده است.

قرار است سازمان ملل متحد نتایج سروی کشت کوکنار در افغانستان را در اواسط ماه آینده میلادی اعلان کند و حکومت طالبان نیز سرگرم تهیه نتایج سروی خود از این کشتزارها است.

گزارش: مرسلین ارسلا

XS
SM
MD
LG