لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۵ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۵۱

استارز اند استرایپس: مبارزه با مواد مخدر در افغانستان اندکی پیشرفت را نشان می دهد


افراد طالبان در حال تخریب کشتزار های کوکنار در ولایت کندهار
افراد طالبان در حال تخریب کشتزار های کوکنار در ولایت کندهار

روزنامه استارز اند استرایپس

  • روزنامه استارز اند استرایپس چاپ امریکا در شماره اخیر خود در مورد کشت کوکنار در افغانستان مطلبی را به نشر رسانده که طالبان آن را ممنوع قرار داده اند.


در آغاز مطلب می خوانیم که افغانستان قبل از این ۸۰ درصد تریاک ومقدار زیاد هروئین جهان را تولید می کرد .

استارز اند استرایپس از قول روزنامه واشنگتن پُست می نویسد که گفته است طالبان در ماه اپریل سال ۲۰۲۲ کشت کوکنار٬ تجارت سیاه که عواید زیاد داشت٬ را در افغانستان منع کردند.

نویسنده مطلب می گوید در ۲۰ سال گذشته که خشونت از جانب طالبان در افغانستان جریان داشت٬ این گروه از طریق تجارت مواد مخدر درآمد گزاف داشت.

در کابل مقامات طالبان می گویند برای از بین بردن مزارع کشت کوکنار هنوزهم متعهد هستند. یک مقام طالبان گفته است که از ماه اپریل گذشته که اولین موسم حاصلات بود٬ گروه های مبارزه بامواد مخدر٬ بیش از ۱۰ هزار هکتار زمین را از کشت کوکنار پاک کرده اند.

به نوشته استارز اند استرایپس این اقدام برای از بین بردن مواد مخدر در افغانستان یک اندازه پیشرفت می باشد زیرا در ماه نومبر اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم در ملل متحد گفته بود که در سال ۲۰۲۲ پنجصد هزارهکتار زمین در افغانستان کوکنار کشت شده بود که در مقایسه با یک سال قبل آن ۳۲ درصد افزایش را نشان میداد.

این اداره گفته بود که در سال قبل میلادی٬ زمین داران و فروشنده گان مواد مخدر در افغانستان از درک کشت کوکنار یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دالر درآمد داشتند.

انستتوت صلح امریکا ماه گذشته در یک گزارشی نوشت که اگر کشت کوکنار ممنوع قرار داده شود و برنامه های انکشافی هم عملی نشوند٬ وضیعت اقتصادی افغانستان بدتر میشود.

۲۶ ماه جون مصادف است با روز بین المللی مبارزه با مواد مخدر . از این روز هرسال بخاطر ارائه معلومات به مردم در مورد ضرر های مواد مخدر تجلیل میشود.

روزنامه دی پرنت

  • روزنامه دی پرنت چاپ هندوستان در مورد خودکشی یک ژورنالیست افغان در پاکستان مطلبی را نشر کرده و در آغاز آن نوشته است که این خبرنگار در اسلام آباد بعد از آن خود را کشت که درخواست وی برای مهاجرت به امریکا رد شد.

این جوان بنام صائم دوسال انتظار کیس خود بود و از طریق برنامه بنام «پی یک» درخواست پناهنده گی به امریکا داده بود.

در این مطلب به یک خبرنگار سابق بنام سمیع الله جهش نیز اشاره شده که بعد از بیرون شدن از افغانستان بخاطر بیکاری حاضر شده بود٬ گرده خود را به فروش برساند.

بعد از برگشت طالبان به قدرت تقریبا دو سال قبل یک تعداد افغانها که خبرنگاران هم جز آنها بودند به مهاجرت به پاکستان مجبور شدند و انتظار انتقال به کشورهای دیگر میباشند.

به نوشته روزنامه دی پرنت هرچند بعضی از خبرنگاران توانستند به اروپا و امریکا پناهنده شوند ، اما یک تعداد زیاد آنها هنوز هم نتوانسته اند به جائی که می خواستند برسند و با وضیعت بد در کشورهای همسایه از جمله پاکستان شب و روز را سپری می کنند.

XS
SM
MD
LG