لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱۸ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۱۳

وزارت داخلهٔ حکومت طالبان استراتیژی چهار ساله را به هدف مبارزه با مواد مخدر طرح کرده است


تصویر آرشیف: افراد طالبان در کنار یک مزرعه کوکنار
تصویر آرشیف: افراد طالبان در کنار یک مزرعه کوکنار

وزارت داخله حکومت طالبان استراتژی چهار ساله را ترتیب داده است که بر علاوه تاکید بر امن و نظم در شهرها، بخشی از آن را برنامه مبارزه با مواد مخدر تشکیل میدهد.

در استراتژی وزارت داخله حکومت طالبان شش هدف برای مبارزه با مواد مخدر در نظر گرفته شده و پیشبینی شده است که این شش گام میزان کشت، تولید، قاچاق و استفاده از مواد مخدر را در افغانستان کاهش خواهد داد.

مولوی حسیبالله احمدی، رییس دفتر معیین مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله میگوید، این شش مورد با توجه به تجارب دو سال اخیر آنان در کنترول کشت، تولید، قاچاق و استفاده از مواد مخدر در نظر گرفته شده است.

" نخست تطبیق فرمان در رابطه به منع کشت کوکنار است، افزایش عملیاتها بر ضد مواد مخدر در مرکز و ولایات، دایر کردن کورسهای تخصصی در مرکز و ولایتها، ایجاد هماهنگی میان اداره های امارتی و سکتور خصوصی، انجام سروی مواد مخدر در کشور و ششم نیز ایجاد هماهنگی و فرصت همکاری با کشورهای همسایه و جهان در این استراتژی شامل است."

یکی از بخش های استراتیژی طالبان٬ تخریب کشتزار های کوکنار گفته شده است
یکی از بخش های استراتیژی طالبان٬ تخریب کشتزار های کوکنار گفته شده است

طرح این استراتژی در حال است که جامعه جهانی انتظار دارد که تا یک و نیم ماه دیگران با پایان فصل جمعآوری تریاک از مزارع کوکنار، چگونگی اراده و مبارزه طالبان با مواد مخدر روشن خواهد شد.

شش عنصر عمده در استراتیژی جدید طالبان کنجانده شده است٬ اما کارشناسان به عملی شدن آن باور ندارند

طالبان در حالی بر جلب همکاری و ایجاد هماهنگی با کشورهای منطقه برای مبارزه با مواد مخدر تاکید میکنند که در دو مورد، در درگیری تازه میان مرزبانان تاجکستان و قاچاقبران مواد مخدر، یک افسر ارشد تاجکستان کشته شد و در رویداد دیگر نیز نظامیان ازبکستان یک محموله هفتاد میلیون دالری مواد مخدر را هنگام قاچاق از افغانستان ضبط کردند.

کارشناسان به این باور اند که با توجه به نبود نظارت نهادهای مستقل داخلی و خارجی بر کشت کوکنار در افغانستان، جامعه جهانی و همسایههای افغانستان بر اراده طالبان برای مبارزه با مواد مخدر شک دارند.

افغانستان هنوز هم به عنوان یکی از کشور های عمده تولید کننده مواد مخدر شناخته میشود
افغانستان هنوز هم به عنوان یکی از کشور های عمده تولید کننده مواد مخدر شناخته میشود

سید نجیبالله احمدی، رییس پیشین پالیسی و سروی معینیت مبارزه با مواد مخدر میگوید، طالبان تا حال صداقت شان در مبارزه با مواد مخدر را در عمل ثابت نساخته اند.

" صحبت طالبان با کار عملی را که انجام میدهد، واقعاً تفاوت دارد، امروز وقتی به ذخایر بزرگ مافیایی داخلی و خارجی در افغانستان و مرزها نگاه میکنیم و بلند رفتن قیمت یک کیلو تریاک از پنجاه و دو دالر به بیشتر از پنجصد دالر امریکایی، بر عکس این نشان میدهد که اقتصاد دانان قوی وضعیت مواد مخدر را در افغانستان به شکل خیلی عالی به نفع خود شان کنترول میکنند."

طرح برنامه چهارساله برای مبارزه با مواد مخدر از سوی حکومت طالبان در حال است که آنان از یک سال به اینسو در نبود برنامه هماهنگ و منسجم، فرمان رهبر شان در رابطه به منع کشت کوکنار، تولید و استفاده از مواد مخدر را عملی میکنند.

حال دیده شود که استراتژی چهار ساله آنان چقدر در مبارزه با کشت کوکنار و جلب همکاری جامعه جهانی در مبارزه با مواد مخدر کار آمد خواهد بود.

XS
SM
MD
LG