لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۳ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۵۳

اوتونبایوا: طالبان تا فرمان‌های خود در مورد زنان را لغو نکنند به رسمیت شناخته نمی‌شوند


روزا اوتونبایوا نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان و رئیس دفتر هیئت معاونت این سازمان در افغانستان در جریان ارائه گزارشش در مورد وضعیت افغانستان در نشست شورای امنیت ملل متحد.
روزا اوتونبایوا نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان و رئیس دفتر هیئت معاونت این سازمان در افغانستان در جریان ارائه گزارشش در مورد وضعیت افغانستان در نشست شورای امنیت ملل متحد.

روزا اوتونبایوا نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان می گوید تا زمانیکه طالبان فرمان‌های خود در مورد وضع محدودیت‌ها بر زنان و دختران را لغو نکنند، حکومت‌شان به رسمیت شناخته نخواهد شد.

او این موضوع را دیروز (چهارشنبه ۲۱ جون) در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحده بیان کرد.

او گفت که در صحبت‌ها با طالبان به آنها واضح ساخته است که اگر یک تعداد از فرمان‌های خود از جمله فرمان‌های را که کار و تعلیم زنان و دختران را محدود می‌سازند لغو نکنند، امکانی برای به رسمیت شناختن آنها نیست:
"در بحث‌های منظم با مقامات کنونی افغانستان ما در مورد مشکلاتی به وضاحت صحبت می‌کنیم که آنها با صدور فرمان‌ها، محدودیت‌ها برای خود ایجاد کرده اند، مخصوصاً بر علیه زنان و دختران. ما به آنها واضح ساخته ایم تا زمانیکه این فرمان‌ها جاری هستند این تقریباً دور از احتمال خواهد بود که حکومت آنها از سوی کشورهای عضو جامعه جهانی به رسمیت شناخته شود."

خانم اوتونبایوا افزود که طالبان از ملل متحد خواهان به رسمیت شناختن می‌باشند ولی برعکس بعضی اقدامات خلاف منشور این سازمان را انجام می‌دهند.

طالبان بعد از برگشت به قدرت در اواسط آگست سال ۲۰۲۱ در افغانستان مکاتب متوسطه و لیسه را به روی دختران بستند و در ماه دسمبر سال ۲۰۲۲ رفتن دختران به پوهنتون‌ها را نیز ممنوع قرار دادند و زنان از کار در بیشتر ادارات دولتی و تمامی موسسات غیر دولتی هم محروم شدند.

در ماه اپریل طالبان کار زنان افغان را در ادارات محلی مربوط به سازمان ملل متحد هم ممنوع اعلان کردند که این اقدام‌شان با واکنش شدید این سازمان روبه‌رو شد.

در اجلاس دیروز چهارشنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد علاوه بر موضوع محدودیت کار و تعلیم زنان و دختران بر طرزالعمل سیاسی طالبان نیز تنقید صورت گرفت.

روزا اوتونبایوا در این اجلاس گفت علاوه بر آنکه حکومت طالبان همه شمول نیست بلکه ساختار آن کاملاً مرد محور می‌باشد. به گفته او تقریباً تمام امور هم در دست پشتون‌ها است.

رادیو آزادی خواست که این موضوع را با مقامات و سخنگویان طالبان در میان بگذارد ولی آنها تا نشر این گزارش به سوال‌ها پاسخ ندادند.

اما قبل از این طالبان از اقدام خود در برابر تعلیم و کار زنان و دختران دفاع کرده و حکومت خود را هم از نگاه قومی همه شمول خوانده اند.

در اجلاس دیروز چهارشنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد شبانه بسیج راسخ فعال حقوق زن هم سخنرانی کرد.

شبانه بسیح راسخ فعال حقوق زن
شبانه بسیح راسخ فعال حقوق زن

او که به گفته خودش بنیادی بنام صلح وی به دختران در افغانستان پنهانی آموزش می‌دهد، تعلیم را ریشه تمام موفقیت‌ها می‌داند:
"چیزی که ما می‌خواهیم در یک کلمه خلاصه شده می‌تواند و این کلمه ثبات است و چیزی که سبب ثبات می‌شود تعلیم است. همه چیز از صنف‌های مکتب سرچشمه می‌گیرد، اقتصاد، رفاه و سیستم قوی حفظ الصحه. در آن کشورهای که افراط گرایان رشد می‌کنند، تخم نفرت باید با روزنه امید تبدیل شود و این در صورتی ممکن است که برای دختران فرصت آموزش داده شود."

در اجلاس شورای امنیت ملل متحد نماینده خاص سرمنشی ملل متحد از بعضی اقدامات طالبان ستایش هم کرد.

روزا اوتوتبایوا گفت طالبان در تلاش‌ها برای سرکوب شاخه ولایت خراسان گروه دولت اسلامی "داعش" سهم دارند، درجه بلند فساد اداری را کاهش داده اند و در کشت کوکنار و تولید مواد مخدر هم کاهش چشم‌گیری بار آورده اند.

XS
SM
MD
LG