لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۸ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۰۹

ملل متحد: دهقانان از تصمیم منع کشت کوکنار متاثر شده و نیازمند کمک اند


کشت کوکنار در ولایت هلمند - عکس از آرشیف
کشت کوکنار در ولایت هلمند - عکس از آرشیف

در حالِ که سازمان ملل متحد تا حال نتایج سروی خود از وضعیت کشت کوکنار در افغانستان را اعلان نکرده، نماینده ویژه این سازمان برای افغانستان با استناد به گزارش‌ برخی موسسات ادعا می‌کند که طالبان تا حدودی در مبارزه با کشت کوکنار موفقانه عمل کرده اند.

نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان، در نشست شورای امنیت این سازمان که به منظور بحث روی وضعیت افغانستان روز چهارشنبه (21 جو) تدویر یافته بود، گفت که کشت کوکنار در برخی مناطق افغانستان تا حدی کاهش یافته است.

روزا اوتونبایوا، می‌گوید که عملی کردن حکم رهبر طالبان در بخش منع کشت کوکنار دهقانان را با مشکلات جدی اقتصادی روبرو کرده است:

"تصمیم منع کشت کوکنار از سوی حکومت طالبان که در ماه اپریل سال گذشته میلادی اعلان شد، در بخش‌های زیاد افغانستان بگونه موثر عملی شده است. بر بنیاد گزارش‌های ابتدایی رسانه‌ها، کشت کوکنار به قدر قابل ملاحظه کاهش یافته است. در عین حال، عاید تریاک بخشی از اقتصادی روستایی افغانستان را می‌سازد، از همین رو، کشورهای کمک کننده باید بر تمویل برنامه‌های بدیل به دهقانانی فکر کنند که از این تصمیم متاثر شده و نیازمند کمک اند."

روزا اوتونبایوا نماینده ویژه سرمنشی ملل متحد برای افغانستان
روزا اوتونبایوا نماینده ویژه سرمنشی ملل متحد برای افغانستان

ادعای نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد در رابطه به کاهش میزان کشت کوکنار در حالِ است که این سازمان تا حال نتایج سروی خود از میزان کشت کوکنار را در افغانستان نشر نکرده است.

به تازگی موسسه بریتانیایی السیس، نتایج تخمینی سروی کشت کوکنار در ولایت هلمند را نشر کرد و ادعا کرد که سروی آنان نشان می‌دهد که کشت کوکنار در ولایت هلمند از بیش از یک صد هزار هکتار در سال گذشته، به کمتر از یک هزار هکتار در سال جاری کاهش یافته است.

نصیر احمد فایق سرپرست نمایندگی دایمی نظام جمهوری مخلوع افغانستان در سازمان ملل متحد
نصیر احمد فایق سرپرست نمایندگی دایمی نظام جمهوری مخلوع افغانستان در سازمان ملل متحد

نصیر احمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی نظام جمهوری مخلوع افغانستان در سازمان ملل متحد، اما گزارش‌ها در رابطه به وضعیت کشت کوکنار و تولید مواد مخدر در افغانستان را متناقض می‌داند:" ادعاها مبنی بر مبارزه با تروریزم و مواد مخدر متناقض و با حقیقت‌ها در تضاد است. رهبران مهم طالبان در کاروبار تریاک، تولید مواد مخدر، به شمول هیرویین و شیشه دخیل اند و این مواد به بخشی از صادرات افغانستان تحت حاکمیت طالبان مبدل شده است. "

رادیو آزادی خواست در رابطه به نیازمندی دهقانان به کمک‌های بدیل کوکنار و ادعاها در رابطه به ادامه کاروبار مواد مخدر در افغانستان، نظر حکومت طالبان را هم داشته باشد، اما ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان تا زمان نشر این گزارش به پرسش‌ها پاسخ نداد.

حکومت طالبان نیز در اوایل سال جاری ادعا کرد که با مصرف هفت میلیون افغانی سروی کشت کوکنار را انجام می‌دهد، اما حال که فصل جمع‌آوری تریاک رو به پایان یافتن است، طالبان نتایج این سروی را نشر نکرده اند.

XS
SM
MD
LG