Cei 25 de locuitori ai satului Cușelăuca, raionul Șoldănești, vor vota duminică într-o chilie de la mănăstire, pentru că în localitate nu există nicio clădire publică. Deși au rămas doar două zile până la alegeri, sătenii nici nu știu cine-s candidații la președinție sau despre ce este referendumul.
Poliția de Frontieră anunță că în dimineața zilei de 16 octombrie a fost alertată de localnicii care au depistat mai multe obiecte de metal provenite cel mai probabil de la un proiectil.
Interpretul Cristofor Aldea-Teodorovici a anunțat că va merge în instanța de judecată, după ce cunoscuta piesă „Inima mea e Moldova”, a fost utilizată ilegal într-un spot propagandistic al blocului „Pobeda” afiliat fugarului Ilan Șor. Clipul a fost publicat cu câteva zile înainte de alegeri.
Familia Rogut contribuie cu patru membri la comunitatea celor câteva mii de moldoveni care au emigrat în ultimele decenii în Statele Unite și s-au stabilit în regiunea Philadelphiei. Pe 20 octombrie, vrea să contribuie cu patru voturi la un rezultat electoral acasă, care i-ar permite să revină.
Un acord de colaborare în domeniul sportului între R. Moldova și România a fost semnat marți, 15 octombrie, de către ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun și Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport din România.
Capitala își sărbătorește astăzi Hramul cu cântece, dansuri, expoziții și târguri, și cu un mare concert, în cursul serii, în Piața Marii Adunări Naționale. Pe 14 octombrie, Chișinăul marchează și împlinirea a 588 de ani de la prima atestare documentară.
Europa Liberă te invită într-o călătorie în timp, printr-o galerie de imagini din secolul XX și din prezent.
Cu două săptămâni înainte de prezidențiale și referendum, Mitropolia Moldovei a organizat un drum al crucii, la care au participat și politicieni, inclusiv o candidată. Deși legea le interzice să facă politică, unii preoții fac agitație chiar în biserici împotriva sau pentru aderarea la UE.
Moldovenii au primit o mențiune de onoare în cadrul Premiului Nansen pentru Refugiați 2024 al agenției pentru refugiați ONU pentru că „și-au făcut mai mult decât datoria pentru a proteja refugiații care au căutat siguranță în Republica Moldova după ce au fugit de războiul din Ucraina”.
România a donat Republicii Moldova 100.000 de cărți în format fizic și tot atâtea în cel electronic. Guvernul României a spus că este „cea mai mare donație de carte în limba română”, care va ajunge în 300 de biblioteci publice din 200 de localități moldovene.
Alți 18 cetățeni moldoveni au fost repatriați în Republica Moldova din Libanul măcinat de război. Din grup fac parte în special femei, copii, persoane cu probleme medicale și alte categorii aflate în zona de risc.
Încarcă mai mult