خانم یوسفزی در این نشست گفت که در ماه اگست ۲۰۲۱، پس از به قدرت رسیدن حکومت طالبان بیش از ۸۰ فرمان از جمله ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم و در پوهنتون را صادر کردند و به گفته او فوراً ظلم سیستماتیک علیه دختران و زنان را آغاز کردند.
گل ونۀ ۴۲ ساله، باشندۀ ناحیۀ چهارم شهر جلال آباد است. او میگوید که مبتلا به مرض شکر یا دیابت بالاست و بنا به توصیۀ داکتر، باید هر روز صبح ورزش کند.
۲۹ نوامبر برابر به روز جهانی مدافعان حقوق بشر زنان است، اما در افغانستان تحت حاکمیت طالبان عبور از خم و پیچهای این مسیر برای مدافعان حقوق زنان از جمله خود زنان در افغانستان آسان نبوده است.
"ما به داکتران زن بسیار ضرورت داریم، در جریان ولادت، برخی از مردان میگویند حتی اگر میمیرید هم به خانه ولادت کنید."
سازمان عفو بینالملل تأکید میکند که عقبگرد حقوق بشر در افغانستان باید متوقف شود و طالبان در برابر اعمالشان در ارتباط به نقض حقوق بشر پاسخگو قرار داده شوند.
نهادی موسوم به زنان خبرنگار افغانستان به روز یکشنبه نتایج یک نظر سنجی را که در دو ماه گذشته در کابل و برخی از ولایتها انجام داده، نشر کرد.
یکی از نزدیکان بهاره کریمی، از جمله زنان معترض افغانستان در گفتوگو با رادیو آزادی مدعی است که افراد طالبان او را به تاریخ ۱۷ اکتوبر از داخل خانهاش در منطقۀ جمال مینه در شهر کابل بازداشت کردند.
لیمه یکی از دختران محروم از آموزش که برادرش روز چهارشنبه با کتاب و کتابچه برای امتحان سالانه به مکتب رفت، اما او تنها تا دم دروازۀ حویلی برادرش را همراهی کرد و ناامید به اتاقی برگشت که تقریباً تمام روز و شباش را در آنجا سپری میکند.
بسیاری از دختران بازمانده از مکتب و پوهنتون در بامیان برای آموزش در بخش قابلگی روی آورده اند. آنها می گویند که تنها رشتهای که طالبان از تدریس آن جلوگیری نکرده اند، قابلگی است.
دیدبان حقوق بشر از جامعۀ بینالمللی میخواهد تا رهبران طالبان را "به جرم آزار و اذیت جنسیتی" در برابر زنان در افغانستان پاسخگو قرار دهد.
بیشتر "لود" شود