یک بانوی محروم از آموزش در شهر کابل که نمیخواهد ناماش در گزارش ذکر شود، میگوید از احتمال اینکه ممنوعیت آموزش دختران در افغانستان بدست فراموشی سپرده شود، نگران است.
او به رادیو آزادی گفت هنگامیکه از رفتن به مکتب منع شد در صنف یازدهم درس میخواند و حالا به داشتن یک آینده روشن باور ندارد:
"مسئله آموزش ما دختران روز به روز در حال فراموشی است و دنیا هیچ توجهی به ما نمیکند و در افغانستان همه این را پذیرفته اند که فقط مردان درس بخوانند."
نزدیک به ۹۹۰ روز از مسدود بودن مکاتب بالاتر از صنف ششم و ۵۲۵ روز از بسته بودن پوهنتونها بروی دختران از سوی حکومت طالبان میگذرد.
پس از حاکمیت دوباره در افغانستان در اگست ۲۰۲۱، طالبان آموزش دختران بالاتر از صنف ششم را ممنوع کردند و سپس در دسمبر سال ۲۰۲۲ دروازه پوهنتونها را نیز به روی آنها بستند.
قرار است تا یک هفته دیگر امتحان کانکور یا ورود به پوهنتونها نیز یکبار دیگر بدون حضور دختران در کابل برگزار شود.
یک بانو دانشجو محروم از تحصیلات عالی باشنده کابل که نخواست ناماش در گزارش گرفته شود به رادیو آزادی گفت: "متأسفانه که موضوع آموزش بانوان در افغانستان هر روز سردتر شده میرود و به دست فراموشی سپرده میشود، متأسفانه که مسئله آموزش بانوان از سوی جهان و ملت افغانستان فراموش شدهاست."
اما شماری از فعالان حق آموزش میگویند که موضوع آموزش دختران یک مورد اساسی و فراموش ناشدنی است.
فضلالهادی وزین یکی از آنان به رادیو آزادی گفت: "مردم افغانستان تشنه علم هستند، بنابراین من فکر نمیکنم که ممنوعیت مکاتب دخترانه برای مردم یک پدیده عادی شود و مردم فراموش کنند که دختران آنها در خانه میمانند و این یک مورد فراموش ناشدنی است."
نگرانی ها در پیوند به احتمال فراموش شدن ممنوعیت ها برزنان در افغانستان درحالی مطرح می شود که به تازه گی استفان دوجاریک سخنگوی سرمنشی سازمان ملل متحد در یک نشست خبری گفت که این سازمان همچنان به طور دوامدار بر ای تامین حقوق سلب شده دختران و زنان بر طالبان فشار وارد می کند.
پیش از این هم سازمانهای مختلف بینالمللی و مقامهای شماری از کشورها به طور جداگانه و در نشستها بارها به موضوع آموزش و حق کار دختران و زنان افغان اشاره کرده و از حکومت طالبان خواسته اند که این محدودیتها را بردارد.
اما با گذشت نزدیک به سه سال حکومت طالبان هنوز این محدودیتها را رفع نکرده و همواره مدعی شده که حقوق زنان در چهارچوب شریعت اسلام در افغانستان تأمین است.