لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ دلو ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۱۲

سیلاب‌ها در غور و بغلان تعدادی از مکاتب را تخریب کرده و دانش آموزان از آموزش محروم مانده اند


تعدادی از کودکان در یک منطقه سیلاب زده در ولایت بغلان
تعدادی از کودکان در یک منطقه سیلاب زده در ولایت بغلان

شماری از سیلاب‌زده‌گان در بغلان و غور می‌گویند، پس از تخریب مکاتب محل‌شان در نتیجهٔ سیلاب‌های اخیر، کودکان‌ از آموزش محروم شده‌اند.

آنان از حکومت طالبان و نهادهای امدادرسان می‌خواهند که هر چه زودتر به این مشکل‌شان رسیدگی کنند.

مسئولان ریاست معارف حکومت طالبان در غور می‌گویند که در نتیجهٔ سیلاب‌ها در این ولایت ۷۶ باب مکتب تخریب شده، اما به دلیل نبود بودجه هیچ برنامه‌ای برای بازسازی این مکتب‌ها وجود ندارد.

چندی پیش ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرای حکومت طالبان، گفته بود که سیلاب‌ها در بغلان ۱۹ مکتب را تخریب کرده است.
برخی از باشنده‌گان ولایت‌های سیلاب‌زده می‌گویند، با تخریب مکاتب در مناطق‌شان کودکان‌شان از آموزش محروم شده‌اند.

تخریبات ناشی از سیلاب در غور
تخریبات ناشی از سیلاب در غور

آنان در صحبت با رادیو آزادی از حکومت طالبان و موسسات امدادرسان خواستند که در قسمت بازسازی مکاتب‌شان توجه کنند تا کودکان‌شان بی‌سرنوشت نمانند.

شفیع‌الله، یکی از باشنده‌گان منطقهٔ لقی ولایت بغلان مرکزی، به رادیو آزادی گفت:
"از روزی که سیل آمده، اولادهای ما همه در خانه نشسته‌اند، از مکتب بازمانده‌اند، ما ضرورت داریم که طفل‌های ما مکتب بروند، مکتب‌ها خراب شده و کتاب‌ها همه را سیل برده و ما می‌خواهیم که مکاتب‌شان فعال شود، همهٔ مردم شکایت دارند، باید درس بخوانند وگرنه بی‌سرنوشت می‌مانند."

ضیاءالرحمن حکیمی، باشندهٔ ولسوالی بورکهٔ بغلان نیز نگرانی مشابهی دارد:
"هفتهٔ گذشته در اثر جاری‌شدن سیلاب چندین باب مکاتب در این ولسوالی تخریب شده است، ما از حکومت و موسسات خواهشمندیم که تعمیر مکاتب ما را دوباره اعمار کنند."

حمیدالله ژواک، یک باشندهٔ شهر فیروزکوه، مرکز ولایت غور، می‌گوید، سیلاب در این ولایت علاوه بر خانه‌های مسکونی، تعمیرهای برخی مکاتب را ویران کرده و در حال حاضر کودکان‌شان از آموزش محروم هستند:

"متأسفانه مکاتب که تعمیرهای خامه و خشتی داشتند کاملاً ویران شده، امکان این نیست که شاگردان درس بخوانند، در بعضی مکاتب تمامی شاگردان رخصت هستند، وضعیت نگران‌کننده است."

صدیق‌الله، یک باشندهٔ قریهٔ اوتکل ولایت غور، نیز مشکل مشابهی را مطرح کرد:
"به مکاتب ما هم به اثر سیلاب‌ها ضرر رسیده و شاگردان مکتب نمی‌روند، ما از امارت اسلامی می‌خواهیم که همکاری کنند تا شاگردان هم از درس خود عقب نمانند."

فضل احمد مبشر، مسئول مالی ریاست معارف ولایت غور، به رادیو آزادی گفت که در نتیجهٔ سیلاب‌های اخیر در این ولایت ۷۶ مکتب تخریب شده، اما به دلیل نبود بودجه و امکانات هیچ برنامه‌ای برای بازسازی این مکتب‌ها وجود ندارد:

"بیشتر مکاتب ما در اثر سیلاب‌ها تخریب شده، دو سه روز قبل نمایندهٔ یونیسف هم آمده و با رهبری معارف روی این مسئله بحث کردند، اما تا هنوز ما در قسمت بازسازی کدام برنامه روی دست نداریم، چون بودجه و امکانات نداریم."

هفتهٔ گذشته خبرگزاری باختر، در کنترل حکومت طالبان، به نقل از ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرای حکومت طالبان، گزارش داده بود که در نتیجهٔ سیلاب‌ها در بغلان ۱۹ باب مکتب هم تخریب شده است.

سیلاب زده گان ولایت بغلان
سیلاب زده گان ولایت بغلان

مسئولان ریاست معارف حکومت طالبان در ولایت ننگرهار هم پیش از این به رادیو آزادی گفته بودند که در نتیجهٔ باران‌ها و سیلاب‌های اخیر علاوه بر مرکز، نزدیک به ۴۵ مکتب در ۱۲ ولسوالی این ولایت آسیب دیده‌اند.

تلاش کردیم نظر منصور احمد حمزه، سخنگوی وزارت معارف حکومت طالبان، را در بارهٔ تمام مکاتب تخریب‌شده در سیلاب‌های اخیر و برنامه‌ها برای بازسازی‌ آنها داشته باشیم، اما او به پرسش‌های ما پاسخ نداد.

مکاتب در برخی مناطق ولایت‌های سیلاب‌زده درحالی تخریب شده‌اند که پیش از این دانش‌آموزان شماری از مکتب‌ها در ولایت‌های مختلف به رادیو آزادی شکایت کرده بودند که مکاتب‌شان تعمیر ندارد و در فضای باز و یا هم در زیر خیمه درس می‌خوانند.

در کنار این مشکلات، نزدیک به سه سال است که حکومت طالبان دانش‌آموزان دختر بالاتر از صنف ششم را از رفتن به مکتب محروم کرده و دروازه‌های پوهنتون‌ها را هم بروی دختران و زنان بسته است.

مرتبط

XS
SM
MD
LG