لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۵ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۰۶

ریچارد بنیت، گزارش‌گر ویژۀ ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان: "دیدار با زنان افغان، اعضای جامعۀ مدنی مثبت بود"


ریچارد بینیت نماینده سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان
ریچارد بینیت نماینده سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان

ریچارد بنیت، گزارش‌گر ویژۀ ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان، دیدار با زنان افغان، اعضای جامعۀ مدنی و برخی از فعالان سیاسی در ناروی را مثبت خوانده است.

از سوی دیگر نهادی به نام تحقیقات حقوق بشر، میزبان نشست ناروی گفته است، شرکت کنندگان در این نشست در بارۀ حقوق زنان و دختران در افغانستان، روند پاسخگویی در قبال نقض حقوق و تاثیرات محیطی جنگ بر کودکان و نسل‌های آینده صحبت کرده اند.

اما در داخل افغانستان، برخی از زنان و دختران محروم از تحصیل بر نتایج عملی چنین جلسات تأکید دارند.

بنیت این دیدارها را مثبت خوانده و گفته است، از فعالان حقوق زنان افغان الهام گرفته است.

این نهاد گفته است که بحث دیگر این نشست شامل تمویل مالی کمک‌های بشردوستانه به افغانستان، افزایش فرصت‌های حفاظت از افغان‌های در معرض خطر و نشست آینده که قرار است در دوحه در بارۀ افغانستان برگزار شود، متمرکز است.

این نشست دو روزه دیروز سه‌شنبه، ۱۴ می آغاز شده است.

در فهرستی که از سوی شماری از زنانی که در نزدیکی این نشست اعتراض کرده اند، به رادیو آزادی فرستاده شده، دیده می‌شود که در این نشست شماری از فعالان مدنی از جمله اسیلا وردک، مومنه، کاوون کاکر، نظر محمد مطمین، رئیس سابق تربیت بدنی حکومت طالبان، فیض محمد زلاند، استاد پوهنتون، جعفر مهدوی، فعال سیاسی طرفدار حکومت طالبان، مطیع‌الله محمدی و شماری دیگر اشتراک کرده اند.

نقض حقوق زنان در افغانستان از دغدغه‌های مهم فعالان حقوق بشر و اعضای جامعه مدنی و نهاد بین‌المللی طی سه سال اخیر در افغانستان بوده است.
نقض حقوق زنان در افغانستان از دغدغه‌های مهم فعالان حقوق بشر و اعضای جامعه مدنی و نهاد بین‌المللی طی سه سال اخیر در افغانستان بوده است.

رادیو آزادی در بارۀ جزئیات این نشست خواستار معلومات از بیشتر شرکت کنندگان این نشست شد، اما تا زمان نشر گزارش پاسخی دریافت نکرد.

اما جعفر مهدوی، یکی از شرکت کنندگان این نشست در پیامی به رادیو آزادی نوشت که بر اساس قاعده این نشست، شرکت کنندگان اجازۀ مصاحبه با رسانه‌ها را ندارند.

دولت ناروی هنوز به گونۀ رسمی در بارۀ این نشست چیزی نگفته است.

از سوی دیگر برخی از فعالان حقوق زنان و دختران محروم از تحصیل در افغانستان در صحبت با رادیو آزادی گفتند، امیدوار هستند که این نشست بر طالبان فشار بی‌آورد تا به حقوق خود دست یابند.

یکی از دختران محروم از تحصیل در کابل که نخواست نامش در گزارش گرفته شود، به رادیو آزادی گفت:

"توقع ما از این نشست این است که در مورد مکاتب دختران، حقوق زنان و نیز برای حل مشکلات مردم و شرایط اقتصادی افغانستان که بسیار بد است، بحث کنند."

لطیفه سالارزی، فعال حقوق زنان در کنر می‌گوید، این گونه نشست‌ها اگر نتایج عملی داشته باشد، مثبت خواهد بود.

"این جلسات باید به گونۀ رسمی باشد، برای تحت فشار قرار دادن طالبان باشد، همه چیز باید به صورت مکتوب در این نشست گفته شود، حقوق زنان و حقوق بشر باید روشن شود، مسۀله باز شدن مکاتب و حضور دختران در مکاتب و پوهنتون‌ها و کار زنان در دفاتر باید واضح شود و جامعۀ بین‌المللی باید از طالبان در این مورد امضای رسمی بگیرد."

در همین حال شماری از فعالان حقوق زنان نیز در مقابل محل برگزاری این نشست در اسلو، پایتخت ناروی اعتراض کرده اند.

مینه رفیق، یکی از آنان رادیو ازادی گفت:

"وقتی اینها می‌فهمند که حقوق بشر در افغانستان پامال شده برای زن، برای انسان و برای بشر، طالبان اصلاً احترام قایل نیستند، چطور می‌توانند طالبان را هر سال اینجا بخواهند و همرایشان صحبت کنند."

این نشست اسلو با حضور برخی چهره‌های طرفدار طالبان و فعالان سیاسی در حالی برگزار شده که نمایندگان حکومت طالبان به رهبری نورالدین عزیز، سرپرست وزارت صنعت و تجارت آنان در پانزدهمین نشست مجمع جهانی اقتصاد در کازان تاتارستان روسیه شرکت کرده اند.

ناروی پیش از این هم نشست‌هایی را با حضور مقامات حکومت طالبان و چهره‌های سیاسی و فعالان حقوق زن برگزار کرده است.

XS
SM
MD
LG