لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۱۱

بنیت: طالبان با تبعیض سیستماتیک حقوق، امکانات و وقار زنان در افغانستان را از بین برده اند


شماری از زنان معترض در کابل. عکس از آرشیف
شماری از زنان معترض در کابل. عکس از آرشیف

ریچارد بنیت گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان رفتار طالبان در زمینۀ حقوق بشر را افراطی می‌خواند و می‌گوید، پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان، مردم افغانستان با یک بحران بشری و یک رژیم ناقض حقوق بشری مواجه هستند که مرتکب تخلفات گسترده شده است.

آقای بنیت که دیروز دوشنبه در پنجاه و چهارمین نشست شورای حقوق بشر ملل متحد سخنرانی می‌کرد، گفت که طالبان با تبعیض سیستماتیک، گسترده و اساسی، دختران و زنان را از تمام عرصه‌های زندگی حذف کرده و حقوق، امکانات و وقار آنها را از بین برده اند.

گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان از طالبان خواست تا سیاست‌های ظالمانه و سرکوبگرایانۀ خود را علیه دختران و زنان افغان متوقف کنند:
"یک بار دیگر از طالبان می‌خواهم که اقدامات ظالمانه و سر کوبگرایانۀ خود علیه دختران و زنان را متوقف کنند. در کنار اجازه دادن به کار زنان در سازمان‌های بین‌المللی به آنان اجازۀ تجارت و کار را دهند و بر اساس معیارهای بین‌المللی، دروازۀ مکاتب و پوهنتون‌ها را به روی آنها باز کنند."

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان به پرسش‌های رادیو آزادی در بارۀ اظهارات گزارشگر ویژۀ شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور افغانستان پاسخی نداد، اما پیش از این گفته بود که حقوق همه افغان‌ها در افغانستان محفوظ است.

اما آقای بنیت می‌گوید که افغانستان به کشوری تبدیل شده است که صدای زنان در آن به کلی از بین رفته است.

ریچارد بنیت گزارشگر ویژه ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان
ریچارد بنیت گزارشگر ویژه ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان

او گفت که آپارتاید جنسیتی در این کشور در حال پیشرفت است و تحقیق در این زمینه ضروری است.

او در کنار تأکید بر وحدت جامعه جهانی، از شورای حقوق بشر ملل متحد خواست که برای حل بحران حقوق بشر در افغانستان گام بردارد و اقدام قاطع انجام دهد.

شمار دیگر از شرکت کنندگان در نشست شورای حقوق بشر نیز افزایش بحران بشری، وضعیت حقوق بشر و وضعیت اقتصادی و اجتماعی در افغانستان را نگران کننده خواندند و گفتند که این وضعیت عواقب بدی را برای جامعۀ افغانستان خواهد داشت.

از این میان لوتی نادزن، سفیر اتحادیۀ اروپا در شورای حقوق بشر گفت که هیچ کسی نمی‌تواند در بارۀ ظلم سیستماتیک طالبان بر دختران و زنان شک کند.

لوتی نادزن آغاز یک روند جامع را برای حل بحران کنونی ضروری دانست:
"به منظور تضمین صلح پایدار، ثبات و رفاه در افغانستان، نیاز به یک روند فراگیر است که در آن همه احزاب، از جمله دختران و زنان، اقوام، اقلیت‌های مذهبی و LGBTI مشارکت معنادار، کامل و برابر داشته باشند."

در آغاز پنجاه و چهارمین نشست شورای حقوق بشر ملل متحد در بارۀ وضعیت دختران و زنان در افغانستان، نمایندگان سازمان همکاری اسلامی، قطر، جرمنی، امارات متحدۀ عربی، لوکزامبورگ، اکوادور، ایتالیا، فرانسه، امریکا، جاپان، اسرائیل و تعدادی از نمایندگان کشورهای دیگر صحبت کردند و همۀ آنها خواستار ادامه فشار بر طالبان به دلیل نقض حقوق بشر شدند.

پنجاه و چهارمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به تاریخ ۱۱ سپتامبر در ژنیو آغاز شد و انتظار می‌رود تا ۶ اکتوبر ادامه یابد.

انتظار می‌رود ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد برای افغانستان، گزارش سالانۀ خود را به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز ارائه کند.

مرتبط

XS
SM
MD
LG