لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۰۲

ریچارد بنیت: نگرانی های زیادی در مورد نقض گستردهٔ حقوق بشر در افغانستان وجود دارد


 ریچارد بنت گزارش‌گر ویژه سازمان ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان
ریچارد بنت گزارش‌گر ویژه سازمان ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان

ریچارد بنت گزارش‌گر ویژه سازمان ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان می‌گوید که نگرانی‌های زیادی در مورد نقض گسترده‌ای حقوق بشری در افغانستان وجود دارد.

آن‌چه حکومت طالبان همواره رد کرده و ادعا کرده که حقوق بشر در افغانستان تأمین است.

آقای بنیت به روز جمعه در صفحه ایکس (تویتر سابق) خود نوشته که در یک سفر چهار روزه به ترکیه با گروه‌های مختلفی از مردان و زنان افغان مهاجر در ترکیه در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان صحبت کرده است.

ریچارد بنت افزوده که با مسئولان دولتی ترکیه و سازمان ملل متحد نیز دیدار کرده است.

آقای بنت هرچند در مورد این نشست‌ها جزئیات بیشتر نداده، اما داکتر عالیه یلماز عضو هیئت علمی پوهنتون سلیمان دمیرل در ترکیه که در این نشست‌ها که به تاریخ ۲۹ و ۳۰ اگست شرکت داشته می‌گوید فعالان جامعه مدنی و حقوق بشری در این نشست از آقای بنیت درخواست کردند تا کمک‌های مالی جامعه جهانی با مردم افغانستان باید با یک میکانیزم حسابدهی مورد پیگیری قرار بگیرد و به شکل شفاف ارائه شود.

مردم افغانستان به ویژه فعالان مدنی می خواهند تا کمک های بشری به افغانستان به گونه شفاف توزیع شود تا طالبان نتوانند از آن استفاده کنند
مردم افغانستان به ویژه فعالان مدنی می خواهند تا کمک های بشری به افغانستان به گونه شفاف توزیع شود تا طالبان نتوانند از آن استفاده کنند

بانو یلماز در صحبت با رادیو آزادی گفت آقای بنت در این جلسات سؤالاتی را مبنی بر این‌که چگونه می‌توان طالبان را به میز مذاکره با گروه‌های اپوزیسیون کشاند، نیز مطرح کرده است:

"سؤال عمده آقای ریچارد بنت این بود که چطور می‌شود طالبان را با گروه‌های اپوزیسیون به میز مذاکره کشاند و همچنان یادآور شد که قصد دارد یک تیم تخنیکی را به هدف بررسی این مسایل ایجاد کند."

اما فوزیه کوفی از زنان فعال و عضو ولسی جرگه حکومت پیشین که او نیز در دیدار ها با ریچارد بنت گزارشگر ویژۀ ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان و فریدون سینیرلی اوغلو، هماهنگ کنندۀ ویژۀ ملل متحد در امور افغانستان در ترکیه حضور داشته می‌گوید، آن‌ها مشکلات مردم و زنان افغانستان را مطرح کردند، اما مدعی است که جهان دیگر دید سیاسی نسبت به قضایای افغانستان ندارد.

بانو کوفی در صحبت با رادیو آزادی گفت:

"متأسفانه دنیا دیگر یک دید سیاسی نسبت به قضایای افغانستان ندارد، بیشتر محور صحبت‌های دنیا کمک‌های بشردوستانه و حالا بحث کمک‌های اقتصادی مطرح است، تا زمانی‌که خود جامعه مدنی و سیاسی و زنان افغانستان منسجم نشوند و روی یک نقشه راه سیاسی توافق نشود، انتظار این‌که دنیا بیاید و تمام مسایل را برای ما حل کند دیگر واقع‌بینانه نیست."

فوزیه کوفی پیش از این با فریدون سینیرلی اوغلو، هماهنگ کنندۀ ویژۀ ملل متحد در امور افغانستان نیز دیدار کرده بود
فوزیه کوفی پیش از این با فریدون سینیرلی اوغلو، هماهنگ کنندۀ ویژۀ ملل متحد در امور افغانستان نیز دیدار کرده بود

پیش از این نیز ریچارد بنت گزارشگر ویژۀ ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان وضعیت بشری را در این کشور نگران‌کننده خوانده و طالبان را به تبعیض جنسیتی متهم کرده گفته که حکومت طالبان حقوق زنان را به طور بی‌سابقه نقض کرده است.

اخیراً آقای بنت در نشست فعالان مدنی افغان مقیم جرمنی، رسیده‌گی به وضعیت افغانستان را یک مسئولیت جهانی خوانده است.

خواستیم در مورد اظهارات جدید ریچارد بنت نظر بلال کریمی معاون سخنگوی حکومت طالبان را داشته باشیم، تا نشر این گزارش به پرسش‌های رادیو آزادی پاسخ نداد، اما حکومت طالبان همواره ادعا کرده که حقوق بشر بهتر از هر زمان دیگر در افغانستان تأمین است و زنان هم مطابق شریعت اسلام به حقوق‌شان دست یافته اند.

پس از حاکمیت دوباره طالبان بر افغانستان در اگست سال ۲۰۲۱، دختران بالاتر از صنف ششم اجازه رفتن به مکتب را ندارند، آنان در سال گذشته میلادی از رفتن به پوهنتون نیز منع شده اند.

زنان همچنان اجازه ندارند در اداره‌های دولتی و غیر دولتی و آرایشگاه‌ها کار کنند، حق سفر، تفریح و ورزش نیز از آن‌ها سلب شده است.

در این دو سال در کنار انتقادات از محدودیت‌های وضع شده طالبان بر زنان گزارش‌های متعددی از سوی برخی نهادهای بین‌المللی در مورد نقض حقوق بشر توسط طالبان در افغانستان نیز منتشر شده، اما طالبان آن را همواره رد کرده اند.

XS
SM
MD
LG