سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) امروز چهارشنبه در توییتی نوشته است که رویاها و امیدهای دختران و زنان در افغانستان از بین رفته است.
یونسکو به ممنوعیت آموزش دختران اشاره کرده و گفته که این حق اساسی زنان و دختران است و نقض آن غیرقابل قبول است.
این در حالی است که از بسته شدن دروازههای مکاتب بروی دختران بالاتر از صنف ششم ۶۵۳ روز میگذرد و به گزارش سازمانهای بینالمللی افغانستان تنها کشوری است که آموزش و تحصیل دختران در آن ممنوع شده است.
حسنا: ما از حکومت طالبان میخواهیم که دروازههای مکاتب را باز کنند.
حسنا دانشآموز صنف دهم مکتب در کابل میگوید که تقریباً دو سال از مکتب محروم مانده و اگر طالبان میگذاشتند او اکنون از مکتب فارغ میشد:
"من دو سال از مکتب ماندم، در این مدت که ممکن بود سرنوشت و آیندۀ ما معلوم شود. ما از حکومت طالبان میخواهیم که دروازههای مکاتب را باز کنند."
پروانه، دیگر باشندۀ کابل و دانشآموز صنف نهم میگوید که او و خواهرش از مکتب محروم شده اند.
پروانه به رادیو آزادی گفت، همیشه تلاش میکرد پارچه اول نمرگی را به خانه بیاورد و پدر و مادرش را خوش بسازد، اما حالا که مکتب نیست او و خانوادهاش نگران اند:
"ما همیشه درس میخواندیم چون فکر میکردیم در آینده برای خودمان یک چیزی میشویم، مادر و پدرم ما را تشویق میکردند، حالا آنها نگران است، من و خواهرم نگران هستیم چه وقت میتوانیم پس به مکتب برویم؟ "
از چند ماه به اینسو وزارت معارف حکومت طالبان به پرسشهای رادیو آزادی در مورد اینکه مکتبهای دخترانه چه زمانی به روی دختران بالاتر از صنف ششم باز خواهد شد، پاسخ نمیدهند.
اما در گذشته مقامهای طالبان گفته بودند که روی طرحی کار میکنند که بر اساس آن دختران بتوانند به مکتب بروند، اما با گذشت دو سال تا اکنون خبری از نهایی شدن این طرح و باز شدن مکتبها به روی دختران بالاتر از صنف ششم نیست.
این در حالی است وزارت معارف حکومت طالبان در توییتی گفته است که امتحانات چهار و نیم ماهۀ مکتبها در ولایتهای سردسیر آغاز شده است.
طالبان پس از حاکمیت دوباره در افغانستان در کنار دیگر محدودیتهای شدید بر زنان و دختران و ممنوعیت آموزش بالاتر از صنف ششم دختران، پوهنتونها را هم به روی آنان بسته اند.