لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۱۹ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۲۲

برخی دختران محروم شده از تحصیل وضعیت زنان در زیر حاکمیت طالبان را به تصویر می‌کشند


"به این دوسال که خانه نشین شدیم تصمیم گرفتم نقاشی‌ها را شروع کنم."

فاطمه میرزایی اینجا در خانه‌اش در یک گوشه از شهر نیلی مرکز ولایت دایکندی تصویر زنی افغان را ترسیم می‌کند که تحت حاکمیت طالبان مجبور به پوشیدن برقع شده است.

او دانش آموز صنف ۱۰ مکتب در شهر نیلی بود که طالبان دوباره به قدرت رسیدند. طالبان در اولین اقدام خود به دختران بالای صنف ششم اجازه ندادند که به مکتب بروند.

فاطمه میرزایی می‌گوید پس از محرومیت از آموزش، دو سال است که در خانه‌اش نقاشی می‌کشد.

او می‌گوید که با این اثرهایش می‌خواهد وضعیت زنان و دختران افغان را به تصویر بکشد:

"موضوعات بیشتر در باره همین وضعیت خانم‌ها کشیدم که فعلاً دختران به مکتب رفته نمی‌تواند، دختران ضربه روحی و روانی دیده، دختران و زنان حق تحصیل ندارند و حق دیگری در جامعه ندارند و همین موارد را به تصویر کشیدم."

وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان همچنان در ۳۰ قوس سال ۱۴۰۱ اعلان کرد که همه پوهنتون‌ها تا امرثانی به روی دختران و زنان مسدود خواهند بود.

اما با آغاز سال تعلیمی جدید همه امیدوار بودند که طالبان به این تصمیم‌شان تجدید نظر کنند ولی سال تعلیمی و تحصیلی بدون حضور دختران آغاز شد.

آنیتا محمدی محصل سمستر دوم پوهنزی زراعت پوهنتون بامیان بود، او می‌گوید پس از آنکه طالبان پوهنتون‌ها را بستند مجبور شده کارگاه نقاشی سوخته نگاری را برای بیان وضعیت زنان و رشد کارهای فرهنگی راه اندازی کند.

آنیتا این شغل را سه سال پیش از سوی بنیاد آغاخان در بامیان فراه گرفته بود:
"درست است که فعلاً راه‌ها به روی ما بسته است دروازه‌های امید به روی ما بسته است باز هم خود ما دوباره انگیزه خود را فعال می‌کنیم دوباره سر زنده و شاد می‌شویم این باعث می‌شود که برای همه نه تنها افغانی‌ها بلکه به تمام جهان یاد بدهیم و بفهمانیم که دختران افغان به زودی و آسانی تسلیم نمی‌شوند و حداقل یک امید کوچک به دل هر دختر افغان با این کارگاه هنری ایجاد کردم."

نزدیک به دوسال می‌شود که هزاران دختر و زن در افغانستان به دلیل قوانین سختگیرانه طالبان از حق آموزش، تحصیل و کار محروم هستند.

به تازگی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در ۱۵ ثور سال روان در یک تویت گفته است که برای میلیون‌ها دختر در افغانستان، تنها رویای رفتن به مکتب باقی مانده است.

یونیسف در این تویت تاکید کرده که آموزش یک امتیاز نیست، بلکه یک حق بشری به حساب می‌رود.

اکنون فاطمه میرزایی که روزانه مصروف نقاشی است از طالبان می‌خواهد که دروازه مکاتب را برای دختران باز کنند و به آنان مانند پسران اجازه آموزش بدهند:
"من می‌خواهم که مکاتب و کورس‌ها را به روی دختران باز کنند."

XS
SM
MD
LG