در حالی که ۶۵۱ روز از بسته شدن مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم و ۱۹۱ روز از تعطیلی پوهنتونها بروی دختران در افغانستان تحت حاکمیت طالبان میگذرد، در یک حرکت جدید، کارزاری به هدف شروع دوباره آنها راه اندازی میشود.
این کمپاین که صدها تن به شمول سیاستمداران، فعالان اجتماعی و مدنی و شمار افراد دیگر شرکت خواهند کرد، روز یکشنبه ساعت ۷:۳۰ شام به وقت افغانستان با راه اندازی یک سپیس توییتری رسماً آغاز خواهد شد.
عنایت ناصر، یک عضو بخش رسانههای این کمپاین در مورد هدف آن به رادیو آزادی چنین گفت:
"اعضای کمپاین در مورد آموزش دختران چه دسترسی به آموزش و چه کیفیت نگرانی دارند. اولین خواسته این است که رژیم حاکم بدون مصلحت و بدون ضایع کردن وقت به حقوق اولیۀ دختران احترام بگذارد و مکاتب دخترانه را در سراسر کشور باز کند."
در همین حال کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان که توسط طالبان لغو شده و اکنون در خارج از افغانستان فعالیت میکند، میگوید که از این کمپاین حمایت میکند و از همه نهادهای حقوق بشری به شمول شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد هم میخواهد که از این کارزار حمایت کنند.
شکرالله مشکور، سخنگوی این کمیسیون به رادیو آزادی گفت:
"رژیم کنونی محدودیتهایی را برخلاف رعایت اصول حقوق بشر، ارزشهای دینی و تمام اصول بینالمللی بر ضد آموزش دختران اعمال کرده است. برای رفع این محدودیت، تعداد زیادی از فعالان مدنی و فعالان حقوق بشر کمپاین منظمی را راه اندازی کرده اند. کمیسیون حقوق بشر افغانستان از آن حمایت میکند و از تمام نهادها و سازمانهای بینالمللی به ویژه نهادهای حقوق بشر مرتبط به سازمان ملل متحد میخواهد که از این کمپاین حمایت کنند و به همین ترتیب از تمامی فعالان مدنی و نهادها در داخل و خارج افغانستان خواهان هماهنگی با این کمپاین هستند."
کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان از مقامات طالبان نیز میخواهد که از نقض حقوق بشری دختران و زنان دست بردارند و مکاتب و پوهنتونها را بدون تاخیر به روی آنان باز کنند.
همزمان شماری از دخترانی که از سوی طالبان از رفتن به مکتبها و پوهنتونها منع شده اند، خواهان بازگشت به مکاتب و پوهنتون هستند.
یکی از دانش آموزان صنف دوازدهم یکی از مکاتب غزنی که نمیخواهد نامش در این گزارش ذکر شود، میگوید:
"تحصیل زنان بسیار مهم است. اگر او داکتر شود میتواند به همه خدمت کند. خواست من این است که به مکتب بروم و با خیال راحت درس بخوانم."
مارینا، دانشجوی یکی از پوهنتونها هم از آغاز کمپاین ملی آموزش دختران استقبال میکند:
"از این که این کمپاین نتیجۀ مثبتی داشته باشد، امیدوار هستیم با آنکه که هر بار ناامید شدهایم. امیدواریم دخترانی که از مکتب و پوهنتون باز مانده اند بتوانند دوباره به آرزوهایشان برسند."
وزارت معارف حکومت طالبان به سوال رادیو آزادی در این مورد پاسخی نداد، پیش از این اما مقامهای طالبان در مورد آموزش دختران ابراز نظرهای مختلفی داشته اند، با آنهم مکاتب و پوهنتونها بروی دختران و زنان افغان همچنان بسته است.