یک استاد که از سوی طالبان از وظیفهاش منفک شده اکنون در مهاجرت، به گونه آنلاین و رایگان برای دختران افغان مضامین ریاضی و الجبر را تدریس میکند.
محبوبه اکبر استاد پیشین انستیتیوت تربیه معلم سید جمالالدین از طریق یوتیوب چینل خود مضامین ریاضی، هندسه، مثلثات صنف هفتم تا نهم را نشر میکند.
محبوبه اکبر ادعا میکند که طالبان او را از استادی منفک کرده و به همین دلیل مجبور به مهاجرت شد.
خانم اکبر در سال ۱۳۹۰ از بخش ریاضی پوهنزی ساینس پوهنتون کندهار در کدر فارغ شد و سپس در دارالمعلمین سید جمالالدین یا انستیتیوت تربیه معلم کندهار به عنوان استاد تعیین شد.
او همچنان در سال ۲۰۱۸ به برنامه ماستری هندوستان کامیاب شد و تحصیلات عالی خود را در بخش تربیه معلم در آنجا تکمیل کرد.
پس از بیرون شدن از افغانستان و در جریان مهاجرت تلاش میکند برای دختران محروم از آموزش زمینه آموزش رایگان را مهیا کند که از ماه جولای سال گذشته میلادی به این طرف تدریس ریاضی، هندسه، مثلثات و احصائیه را از طریق یوتیوب چینل خود آغاز کرده است.
محبوبه اکبر که نمیخواهد به دلیل حساسیت موضوع جزئیاتی در مورد محل بود و باشش بدهد، میگوید به ترتیب از صنف هفتم، هفته دو روز ریاضی، یک روز هندسه، یک روز مثلثات و یک روز احصائیه را شروع کرده که اکنون به صنف نهم رسیده است.
میگوید هدفش از این کار این است که دختران افغان تسلیم وضعیت موجود نشوند و همیشه اذهانشان با علم و دانش روشن باشد:
"هدف من از این کار این است که دختران افغان باید امیدوار شوند، باید به وضعیت فعلی تسلیم نشوند، افغانان تلاش کنند بجای اینکه مأیوس باشند یک چیزی را انجام دهند، مثلاً من با امکانات بسیار کم شروع کردم، تا حدیکه از توانم میشود درسها را تشریح میکنم، امیدوارم آن دخترانیکه در خانهها هستند درسهای خود را ادمه دهند، امید خود را از دست ندهند، بخاطریکه اگر این سلسله یک بار بهم بخورد جور کردن دوبارهاش کار سختی است. درسهای خود را بگونه مسلسل ادامه دهند، تا که مکتبشان تمام شود."
محبوبه اکبر: هدف من این است تا دختران امید به آینده را از دست ندهند
گلثوم دانشآموز محبوبه اکبر میگوید هفته چند بار از برادر بزرگاش کمپیوتر و انترنت میگیرد و درسهای خود را از طریق یوتیوب تعقیب میکند:
"من شاگرد صنف هشتم هستم، اگر مکاتب بسته نمیبودند شاید حالا صنف دهم میبودم، اما باز هم من بیحوصله نشدم، بخاطریکه میگویند انسان همیشه باید تلاش کند، هفته چند بار از برادر بزرگم درس کمپیوتر و انترنت میگیرم، درسهای جدید استاد را در یوتیوب میبینم، میخوانم، در جایش تمرینات را هم انجام میدهم، آرزو دارم این راه را همینگونه تعقیب کنم و آرزویم این است که یکبار دیگر به مکتب بروم."
فرشته باشنده ولایت خوست و صنف هشتم است که او نیز درسهای خانم اکبر را در یوتیوب تعقیب میکند، اما از مشکل انترنت و برق شکایت میکند:
"از وقتیکه در مکاتب دختران محدودیت وضع کردند از همان زمان درسهای محبوبه اکبر را تعقیب میکنیم، بخصوص درسهای ریاضی را تعقیب میکنم، آرزو دارم اجازه درس خواندن را بدهند که درسهای ما عقب نماند، جامعه ما عقب نماند."
حکومت طالبان بر مکتب رفتن دختران بالاتر از صنف ششم محدودیت وضع کردند، حتی دورازۀ پوهنتونها را هم به روی محصلین دختر بستند، اما بسیاری از استادان و جوانان تحصیلکرده برای آنان زمینه آموزش آنلاین را فراهم کرده اند.
هرچند دانشآموزان افغان از این تلاشها حمایت میکنند و خوشحال اند، اما میگویند چالش بزرگ در این بخش انترنت و برق است که به آنها دسترسی کم دارند و به گفته آنان آموزش آنلاین خوب است، اما به هیچ وجه جای آموزش حضوری را نمیگیرد.