لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۸ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۱۸

حکومت طالبان: گزارش ریچارد بنیت از وضعیت حقوق بشری افغانستان با حقایق همخوانی ندارد


نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد
نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد

پس از نشست روز دوشنبه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد و انتقادهای شدید در بارۀ نظام فعلی طالبان به دلیل نقض حقوق بشری در افغانستان، اکنون حکومت طالبان در این باره واکنش نشان داده است.

در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد متخصصان حقوق بشری و ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان در بارۀ وضعیت حقوق بشر در این کشور ابراز نگرانی کردند.

آنان این را نیز گفتند که یک تبعیض سیستماتیک، بنیادی و عمیق در باور و حاکمیت طالبان نسبت به زنان نهفته است که این کار نگرانی‌ها را زیادتر کرده و ممکن آنها مسئول آپارتاید جنسیتی باشند.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به این هم تأکید کرد که در پاسخ به اقدامات محدود کنندۀ طالبان، جامعۀ جهانی باید از زنان افغان حمایت قاطع کند.

اما ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان صبح روز سه‌شنبه در صفحۀ توییتر خود در پاسخ به این اظهارات نوشته است که پروپاگندهای گسترده بر ضد حکومت‌شان از آدرس ملل متحد و برخی نهادهای غربی و حکومت‌ها ادامه دارد.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان
ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان

او افزوده است: "گزارش ریچارد بنیت در مورد وضعیت افغانستان بخشی از همین پروپاگندها است که با حقایق همخوانی ندارد."

ذبیح الله مجاهد قوانین تطبیق شده را اسلامی خوانده و ادعا می‌کند که اعتراض در برابر آن مشکل با اسلام است.

سخنگوی حکومت طالبان در حالی سیاست‌های تطبیق شده در افغانستان را اسلامی می‌خواند که محمد آل عیسی، دبیرکل "اتحادیه جهان اسلام" در ۱۸ ماه اپریل سال جاری میلادی ممنوعیت آموزش دختران و کار زنان را یک عمل خلاف شریعت خوانده بود.

او در یک گفت‌وگو که در صفحۀ توییتر خود منتشر کرد گفته بود که به اساس منشور مکه کار وآموزش حق شرعی زنان است.

دبیرکل اتحادیۀ جهان اسلام افزوده بود که این منشور بر اساس شریعت اسلام و اجماع علمای دینی نوشته شده است که به اساس آن هویت زنان نباید تحت پرسش قرارداده شود.

محمد آل عیسی این را نیز گفته است که موضوع بزرگ و خطرناک‌تر این است که به نظریۀ مخالفت با کار و آموزش زنان نام شریعت اسلامی داده می‌شود.

سرمنشی اتحادیۀ جهان اسلام در یک بخش اظهارات خود این را نیز گفته که زنان حق آموزش، کار و فعالیت‌های اجتماعی را دارند.

این در حالیست که طالبان بر خلاف این موضع دبیرکل اتحادیۀ جهان اسلام، به اساس سیاست‌های خودشان دروازه‌های مکتب‌های بالاتر از صنف ششم و پوهنتون‌ها را به روی دختران بستند و بر کار و دیگر فعالیت‌های اجتماعی زنان و دختران محدودیت وضع کرده اند.

پیش از این هم ۵۷ کشور اسلامی با منع کردن آموزش و کار زنان و دختران مخالفت نشان داده بودند.

اما حکومت فعلی طالبان با وجود این همه، باز هم در موقف‌شان تغییر نه آورده و برخلاف تمام جهان اسلام بر زنان و دختران محدودیت و تعزیرات بیشتر وضع کرده اند که به قول دختران و زنان معترض، این موضوع زندگی روزمره‌شان را تحت تاثیر قرار داده است.

XS
SM
MD
LG