لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۰۷

یک مقام سازمان ملل: حمایت از نهاد های دفاع از زنان افغان و ریشه کن کردن تبعیض مهم است


تصویر آرشیف: چندین تن از زنان معترض در کابل در برابر دو طالب مسلح قرار گرفته اند
تصویر آرشیف: چندین تن از زنان معترض در کابل در برابر دو طالب مسلح قرار گرفته اند

رئیس گروه کاری محوتبعیض علیه زنان و دختران در سازمان ملل متحد می گوید حمایت از گروهای مدافع حقوق زنان در افغانستان و ازبین بردن ریشه های نقض حقوق بشر٬ بسیار مهم است.

خانم دوروتی استرادا تانک، که ریاست نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در مورد افغانستان را بر عهده داشت، گفت:

" این نهاد ها باید به طور مداوم و با توجه به شرایط برای رسیدگی به این مشکلات اساسی تأمین مالی شوند. جوامع تحت رهبری زنان باید حمایت شوند. همچنین باید با مردان برای پایان دادن به سنت و نظام بد مرد سالاری و ایجاد چنان فضای حقوق بشری کار شود که ریشه های اساسی تبعیض را می خشکاند."

وی همچنین بر حمایت گسترده از برنامه های کاری گروه ضد تبعیض برای پایان دادن به نقض حقوق بشر در افغانستان تاکید کرد و از جامعه جهانی خواست تا به طور جدی از زنان افغانستان که برای حقوق خود مبارزه می کنند وصدا بلند کرده اند حمایت کند:

" مقاومت زنان در کشوری که چنین شرایط دشواری را تجربه می کند ما را امیدوار می سازد، ما از این تلاش ها حمایت می کنیم و به زنان و دختران افغانستان می گوییم که شما را فراموش نخواهیم کرد."

در این نشست خاص شورای حقوق بشر ملل متحد در مورد افغانستان، شرکت کنندگان بیشتر از تشدید تدابیر سختگیرانه و محدودکننده علیه زنان و دختران افغان شکایت داشتند.

شهرزاد اکبر
شهرزاد اکبر

در این نشست چندین فعال زن افغان نیز شرکت داشتند.

شهرزاد اکبر که رئیس یک سازمان حقوق بشری به نام «رواداری» است و پیش از این رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر در نظام جمهوری بود٬ وضعیت کنونی زنان افغانستان را تبعیض جنسیتی عنوان کرد و از جامعه جهانی خواست که در کنار ناقضان حقوق بشر قرار نگیرد.

مدینه محبوبی نیز در این نشست با بیان اینکه از فعالان حوزه زنان است، گفت که از افغانستان به این جلسه آمده است. وی سپس بر تعامل با و حمایت از گروهای مدافع حقوق بشر در داخل افغانستان تاکید کرد:

"این مهم است که جامعه بین المللی روی بازیگران/نهادهای مدنی موجود در افغانستان سرمایه گذاری کند و آنها را تقویت کند. انزوا راه حل نیست و هیچ نتیجه سازنده ای به همراه ندارد. افغانستان باید بخشی از جامعه بین المللی باشد و باید در قبال آن پاسخگو باشد. برای دستیابی به این هدف، کار مشترک مقامات فعلی حاکم، فعالان جامعه مدنی و همه طرف ها، از جمله جامعه بین المللی، برای پیشبرد بسیار مهم است. "

ریچارد بنیت، گزارشگر خاص سازمان ملل متحد برای افغانستان
ریچارد بنیت، گزارشگر خاص سازمان ملل متحد برای افغانستان

ریچارد بنیت، گزارشگر خاص سازمان ملل متحد که گزارش خود را به شورای حقوق بشر ارائه کرد، شرایط زنان افغانستان را بدتر از پیش خواند و گفت که محدودیت ها علیه زنان و آزار و اذیت آنها می تواند یک جنایت بشری تلقی شود.

وی سپس تاکید کرد که افغان‌ها نیاز به حمایت و مصوونیت دارند و اگربا حاکمان فعلی تعامل صورت می‌گیرد به شرطی باشد که نقض حقوق بشر عادی تلقی نشود و مشروعیت پیدا نکند.

طالبان تاکنون به نقطه نظرات مطرح شده در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل واکنشی نشان نداده اند.

پیش از این ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان، محتوای گزارش ریچارد بنیت، را نادرست و بی اساس خوانده و مدعی شده بود که در این گزارش ارزش های فرهنگی و اسلامی افغانستان نادیده گرفته شده است.

بعد از آنکه طالبان در اگست ۲۰۲۱ به قدرت برگشتند٬ مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم را تعطیل کردند. دختران اجازه رفتن به پوهنتون را ندارند و بیش از شش ماه است که کار زنان در موسسات داخلی و خارجی و دفاتر سازمان ملل ممنوع شده است.

XS
SM
MD
LG