در حاشیه پنجاه و سومین اجلاس شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، قرار است در نشستی وضعیت بشری افغانستان در شهر ژنیو به بررسی گرفته شود.
ریچارد بنیت گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشری افغانستان، گزارش تازه اش را در مورد وضعیت بشری افغانستان در این نشست که به روز دوشنبه (۱۹ جون) ارائه می کند.
فرشته عباسی پژوهشگر بخش افغانستان در دیدبان جهانی حقوق بشر ناوقت روز جمعه (۱۶ جون) در پیامی به رادیو آزادی گفت که محتوای بیشتر گزارش آقای بنیت، به محدودیت های خواهد چرخید که بر زنان افغان از سوی طالبان وضع شده است:
" ما کوشش اخیر خود را می کنیم که در این نشست صدای مردم افغانستان باشیم و خواست ما از شورای جهانی حقوق بشر همین است که پیشنهاد های گزارش آقای ریچارد بنیت را در نظر بگیرد و در کنار آن مطمئین شود که صدای زنان افغانستان را تقویت می کند و به این صدا ها گوش می دهد."
سازمان عفو بین الملل هم روز جمعه با نشر اعلامیۀ گفت که علاوه بر ریچارد بنیت، یان سایدرمن مسئول بخش پالیسی حقوقی کمیسیون بین المللی حقوقدانان نیز در مورد وضعیت بشری به ویژه آنچه زنان در افغانستان با آن روبرو اند، سخنرانی خواهد کرد.
فرشته عباسی: ما کوشش می کنیم در این نشست صدای زنان افغان باشیم
به نماینده گی از بانوان افغان، نگینه یاری فعال حقوق زنان و عضو شبکه دفاع از حقوق بشر و پروانه ابراهیم خیل نجرابی فعال حقوق زن و بنیانگذار حرکت صلح و آزادی اشتراک خواهند کرد.
ریچارد بنیت گزارشگر ویژۀ ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان و یک گروه کاری در بارۀ تبعیض در برابر زنان و دختران در گزارش تازه، بر وضعیت زنان وتبعیض سیستماتیک در برابر آنها در عرصه های کاری و آموزشی در افغانستان تمرکز کرده است.
این گزارش پنجشنبه در وبسایت ملل متحد منتشر شد. آقای بنیت گفته است، این گزارش صدای زنان افغان را زیر حاکمیت طالبان بازتاب می دهد و در آن وضعیت بانوان افغان تحت حاکمیت طالبان به صورت مفصل تشریح داده شده است.
گفته شده است که این گزارش بر اساس مصاحبه با ۷۹ تن به شمول ۵۱ زن بر بنیاد یک سروی که در ماه می راه اندازی شده بود، تهیه شده است.
طالبان در بیش از ۲۲ ماه گذشته به دختران بالاتر از صنف ششم اجازه آموزش نداده اند و بر کار زنان در اداره های دولتی و موسسه های غیر دولتی نیز محدودیت جدی وضع کرده اند.
اما در پاسخ به این همه گزارش ها و بحث های پیرامون عملکرد طالبان در برابر زنان صورت میگیرد٬ مقام های طالبان می گویند که در مورد حقوق زنان بر اساس شریعت عمل می کنند.