رهبر طالبان در آستانۀ فرا رسیدن عید سعید فطر در پیامی عیدی خود که امروز به زبانهای پشتو، دری، عربی، انگلیسی و اردو نشر شده، گفته که حکومت طالبان "اصلاحات قابل ملاحظهای" در بخش فرهنگ، آموزش، اقتصاد و رسانهها به میان آورده است.
ملا هبتالله آخندزاده که در کندهار است و به ندرت در انظار عمومی دیده شده، در پیام خود افزوده که هدف از جهاد طالبان تنفیذ شریعت و امر به معروف و نهی از منکر به عنوان یک فریضۀ بزرگ است که تطبیق آن به گفتۀ او ادامه دارد.
آخندزاده به دور خود علمای دینی و چهرههایی را گردهم آورده که مخالف تحصیل و کار برای زنان هستند.
او به عالمان دین سفارش میکند که در این بخش متوجه مسئولیتهایشان باشند.
رهبر طالبان میگوید که افغانستان به بازسازی و آبادی نیاز دارد.
او در پیام خود در کنار یادآوری از دستآوردهای امنیتی در مورد آنچه که دسیسه دشمن خوانده، هشدار داده است.
ملا هبتالله آخندزاده در پیامی که تا حد زیادی از وظایف اساسی حکومتشان در آن یادآوری شده، از ضرورت تعامل با کشورهای همسایه، کشورهای اسلامی و جامعۀ جهانی در چوکات اصول اسلامی یاد کرده، اما خاطر نشان نکرده که چرا تا هنوز هیچ کشور جهان حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است.
رهبر طالبان تطبیق فرمان منع کشت کوکنار و قاچاق مواد مخدر را یک دستآورد بزرگ خوانده و اطمینان داده است که افغانستان عاری از مواد مخدر میشود.
در پیام رهبر طالبان به بازگشایی مکاتب دخترانه و این که چرا حکومت طالبان به رسمیت شناخته نمیشود٬ اشاره یی نشده است
این درحالیست که ادارۀ مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد "UNODC" با نشر گزارشی در ماه عقرب سال گذشته گفت که کشت کوکنار در افغانستان در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال قبل آن ۳۲ درصد افزایش یافته است.
جمعآوری معتادان، تداوی آنان و همچنان جمعآوری گدایان از دیگر موردهای است که ملا هبتالله آخندزاده در پیام عیدی خود از آن یاد کرده است.
رهبر طالبان بدون اشاره به مسدود کردن مکاتب متوسطه و لیسه به روی دختران گفته است که گسترش روند تعلیم و تربیه در سراسر کشور و پرورش کودکان از مکلفیتهای حکومت است.
به گزارش خبرگزاری اسوشیتد پرس، در ماههای اخیر، به نظر میرسد که آخندزاده در جهتدهی به سیاستهای داخلی، ممنوعیت آموزش دختران فراتر از صنف ششم و تحصیلات عالی و نیز ممنوعیت زنان افغان از حضور در فضاهای عمومی و به ویژه کار آنان در سازمانهای غیر دولتی و ملل متحد، نقشی برجستهای داشته است.
پس از حاکمیت دوبارۀ حکومت طالبان در ماه آگست سال ۲۰۲۱ میلادی افغانستان با مشکلات جدی اقتصادی، سیاسی و اجتماعی دست و گریبان است.
وضع محدودیت بر تعلیم و تحصیل دختران در مکاتب و پوهنتونها، ممنوعیت کار زنان در ادارات دولتی و غیر دولتی در داخل کشور و وضع دیگر محدودیتهای اجتماعی بر زنان، نبود یک حکومت همهشمول، زیرپا کردن حقوق بشری، فعالیت شاخۀ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی (داعش) و دیگر گروههای تروریستی بینالمللی در افغانستان از مواردی اند که افغانها و جامعۀ جهانی همواره در مورد آنها نگرانی نشان داده اند.
درحالیکه در پیام امروز عیدی ملا هبتالله آخندزاده رهبر طالبان تقریباً هیچ یادآوری از آن نشده است.