ثریا یکی از زنانی است که پیش از این در یکی از سازمانهای غیردولتی که نمیخواهد نامش در گزارش ذکر شود کار میکرد و اکنون بیکار شده است.
او میگوید که در گذشته قسمتی از مخارج خانواده را تأمین میکرد، اما حکومت طالبان فرصت کار را از او گرفت:
" فرمان منع کار زنان در موسسات سبب شد که از لحاظ اقتصادی و از روحی و روانی برای من بسیار فشار وارد شود. بهترین راه این است که فشارها بر طالبان بیشتر شود اندکی ملایمت نشان بدهند."
دلارام باشندۀ ولایت کابل هم که از تحصیل محروم شده، میگوید، ممنوعیت تحصیل زندگی زنان را دگرگون کرده است.
او میافزاید که محدودیت تعلیم و تحصیل بر زنان و دختران سبب شده است که ازدواج اجباری دختران زیر سن بیشتر شود و این موضوع برایش نگران کننده است:
"ممنوعیت تحصیل زنان سبب شده که ازدواجهای زیر سن افزایش بیابد، این موضوع نگران کننده است. خانوادهها از ترس طالبان و هم از ناچاری دخترانشان را به ازدواج میدهند. از هر طرف سر زنان سنگ میبارد."
در ادامه واکنشها به این محدودیتها، وزیران خارجۀ هفت کشور صنعتی جهان (G7) نگرانیشان را از وضعیت اقتصادی، موجودیت تروریزم و وضعیت حقوق بشری به ویژه زنان و دختران در افغانستان ابراز کردند.
اعضای گروه هفت پس از نشست سه روزه که به روز سهشنبه در جاپان به پایان رسید، با صدور اعلامیهای خواستار لغو فوری تصمیمات "غیرقابل قبول" طالبان به شمول منع کار زنان در ادارات دولتی، غیردولتی و سازمان ملل متحد شدند.
در اعلامیۀ این گروه آمده است، این تصمیم های طالبان حقوق بشر و آزادیهای اساسی را محدود میکند.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان به پرسشهای ما در مورد اعلامیۀ گروه هفت پاسخ نداد.
این در حالیست که وژمه سادات، فعال حقوق زنان میگوید که واکنشهای سازمان ملل متحد، کشورهای مختلف و برگزاری جلسهها هیچ تاثیری بر سرنوشت زنان افغان نداشته است:
"یکی از راههای حل میتواند راه گفتوگو کشورهای اسلامی باشد که آنجا بحث شود که فرمانها و پالیسی زنان هیچ مطابقت با قوانین اسلامی ندارد."
این در حالیست که از زمان به قدرت رسیدن طالبان زنان و دختران در افغانستان با محدودیتهای زیادی مواجه شدند.
ممنوعیت کار در بیشتر ادارههای دولتی و تمام ادارههای غیردولتی، تحصیل در پوهنتونها و آموزش بالاتر از صنف ششم، منع سفرهای بدون محرم در مسیرهای طولانی از محدودیتهای مهمی اند که طالبان بر زنان و دختران در افغانستان وضع کردند.
حکومت طالبان بر علاوه محدودیتهای دیگر، اخیراً کار زنان را در دفاتر سازمان ملل متحد در افغانستان نیز منع کرد.