قرار است که شورای امنیت سازمان ملل متحد نشستی را در مورد ممنوعیت کار زنان از سوی طالبان برگزار کند.
هر چند تاریخ دقیق برگزاری این نشست مشخص نشده، اما گفته میشود که این نشست هفته آینده برگزار خواهد شد.
امارات متحدهٔ عربی در توییتی گفته است، پیشنهاد برگزاری این نشست در پشت درهای بسته از سوی این کشور و جاپان ارائه شده است.
در همین حال لانا نصیبی، وزیر همکاریهای جهانی در امور خارجی و سیاسی و نمایندهٔ دایمی امارات متحدهٔ عربی در سازمان ملل متحد، در اعلامیهای که روز پنجشنبه نشر شده گفته است، در حالی که دو سوم از مردم افغانستان به کمک بشری نیاز دارند و نزدیک به ۶ میلیون با خطر گرسنگی مواجه اند، این تصمیم طالبان موانع بیشتری را در رسانید کمکها ایجاد خواهد کرد.
او گفته است، این تصمیم طالبان، زنان، کودکان، بزرگان و افراد نیازمند به کمکهای بشری را بیشتر متضرر میکند.
بانو لانا تأکید میکند که محروم شدن دختران و زنان از تحصیل، از سوی طالبان، نقض قطعنامهٔ ۲۶۱۵ شورای امنیت سازمان ملل متحد است و بدون شک وضعیت بشری افغانستان را بدتر خواهد کرد.
طالبان به تاریخ ۲۴ دسامبر سال ۲۰۲۲ میلادی بر کار زنان در ادارههای غیردولتی ملی و بینالمللی ممنوعیت وضع کردند.
این تصمیم طالبان در داخل و خارج از افغانستان به گونهٔ گستردهٔ نکوهش شد، حتی برخی از سازمانهای غیردولتی بینالمللی در واکنش به این تصمیم طالبان، فعالیتهایشان در افغانستان را متوقف کردند.
ادارههای جهانی کمکرسان به شمول سازمان ملل متحد گفتهاند، این تصمیم طالبان تاثیر مستقیمی بر امور بشری افغانستان دارد.
سازمان ملل متحد هشدار داده است که اگر موسسههای کمکرسان فعالیتهای شان را در افغانستان متوقف کنند، دشوار خواهد بود که کمکهای بشری را به تمام بخشهای این کشور برساند.
طالبان از زمان حاکمیت دوبارهشان تا اکنون، محدودیتهای زیادی بر زنان و دختران افغان وضع کردند.
ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم و تحصیل دختران و زنان در پوهنتونهای دولتی و غیردولتی، ممنوعیت کار زنان در ادارههای غیردولتی و بسیاری از ادارههای دولتی، جلوگیری از رفتن زنان به پارکهای تفریحی، ورزشگاهها و حمامهای زنانه، ممنوعیت بر سفر زنان بدون محرم در مسیرهای طولانی و اجباری شدن حجاب از محدودیت هایی اند که طالبان بر زنان در افغانستان وضع کردهاند.