لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۱۳

انتونیو گوترش از طالبان خواست محدودیت‌های وضع شده بر زنان و دختران را لغو کنند


دانشجویان دختر محروم شده از ادامه تحصیل در کابل دست به اعتراض زدند. وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان دستور داده که دروازه تمام پوهنتون‌ها تا اطلاع ثانی به روی دختران بسته شوند.
دانشجویان دختر محروم شده از ادامه تحصیل در کابل دست به اعتراض زدند. وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان دستور داده که دروازه تمام پوهنتون‌ها تا اطلاع ثانی به روی دختران بسته شوند.

در پی واکنش‌های بین‌المللی در پیوند به ممنوعیت تحصیل و کار زنان افغان توسط حکومت طالبان، انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد این محدودیت‌های طالبان را نقض حقوق بشر و غیرقابل توجیه خوانده است.

آقای گوترش شب گذشته در پیامی در توییتر خود از طالبان خواسته که این محدودیت‌ها را لغو کنند.

آنتونیو گوترش سرمنشی ملل متحد
آنتونیو گوترش سرمنشی ملل متحد

او نوشته است: "محدودیت‌های اخیر طالبان بر کار و تحصیل زنان و دختران قابل توجیه نیست، نقض حقوق بشر است و باید لغو شود، اقدامات محرومیت و خاموش کردن زنان و دختران در افغانستان ادامه دارد که این کار سبب ناتوانی افغان‌ها می‌شود."

همزمان با این شورای امنیت سازمان ملل متحد تصمیم حکومت طالبان برای ممنوع کردن کار و تحصیل زنان و دختران در افغانستان را محکوم کرده است.

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که ۱۵ عضو شورای امنیت شب گذشته در بیانیه‌ای نوشتند که این محدودیت‌ها ضد حقوق بشر و آزادی‌های اساسی اند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد گفته است که محدودیت کار زنان در سازمان‌های غیردولتی در افغانستان نقض وعده‌های طالبان به مردم افغانستان و برخلاف انتظار جامعۀ جهانی است.

شورای امنیت سازمان ملل متحد همچنین گفته است که تصمیم ممنوعیت کار زنان تأثیر مستقیمی بر روند امور بشری در افغانستان دارد.

آرشیف - نشست شورای امنیت ملل متحد
آرشیف - نشست شورای امنیت ملل متحد

شورای امنیت ممنوعیت تحصیل دختران در تحصیلات عالی و تصمیم به تعطیلی مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم را مایۀ نگرانی عمیق خوانده و خواستار مشارکت کامل و برابر مردان و زنان در افغانستان شده است.

شورای امنیت سازمان ملل متحد در این اعلامیه گفته که از طریق ماموریت سیاسی این سازمان (یوناما) در افغانستان به تعهدات خود و حمایت کامل از مردم افغانستان متعهد است.

در همین حال ولکر ترک، رئیس سازمان حقوق بشر سازمان ملل متحد گفته که طالبان باید فوراً به محدودیت‌ها علیه زنان و دختران در افغانستان پایان دهند.

وی در بیانیه‌ای گفت:
"اگر نیمی از جمعیت از نظر اجتماعی و اقتصادی محروم باشند، هیچ کشوری نمی‌تواند توسعه یابد و عملاً پایدار بماند."

وی گفته که این تصمیم طالبان نه تنها مشکلات افغان‌ها را افزایش می‌دهد، بلکه در خارج از مرزهای افغانستان نیز خطر ایجاد می‌کند.

به گفتۀ این مقام سازمان ملل متحد، این سیاست‌های طالبان جامعۀ افغانستان را با خطر بی‌ثباتی روبه‌رو می‌کند.

ولکر ترک هشدار داده است که اگر سازمان‌های همکار سازمان ملل متحد فعالیت‌های خود را در افغانستان متوقف کنند، ارسال کمک‌های بشردوستانه به تمام نقاط این کشور برای آنها دشوار خواهد بود.

به تاریخ ۲۰ دسمبر سال جاری، حکومت طالبان تحصیلات عالی دختران را تا امر بعدی به حالت تعلیق درآورد و به همین ترتیب وزارت اقتصاد حکومت طالبان با نشر یک مکتوبی به تاریخ ۲۴ این ماه، کار زنان را در موسسات خارجی و داخلی ممنوع کرد.

از آغاز حضور مجدد طالبان در افغانستان، آنها بیشترین محدودیت‌ها را بر زنان اعمال کرده اند.

بسته شدن دروازه‌های مکاتب به روی دختران بالاتر از صنف ششم، خانه نشین کردن کارمندان زن بیشتر اداره‌های دولتی، اجباری شدن حجاب، ممنوعیت سفر بدون محرم در مسیرهای طولانی و ممنوعیت رفتن به پارک‌های تفریحی، ورزشگاه‌ها و حمام‌های زنانه از محدودیت‌هایی اند که حکومت طالبان بر زنان وضع کرده اند.

این اقدامات طالبان با واکنش‌های گسترده‌ای در داخل و خارج از افغانستان مواجه شده است، اما این واکنش‌ها تغییری در تصمیم‌های طالبان ایجاد نکرده است.

مرتبط

XS
SM
MD
LG