رینا امیری نماینده ویژه آمریکا برای زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان میگوید که صدای دختران و زنان افغان را میشنود و در کنار آنها ایستاده است.
او در حساب توییترش گفته که با تمام توان تلاش میکند تا حق آموزش، تحصیل و کار را برای دختران و زنان افغان بازگرداند.
خانم امیری همچنین نقش زنان را برای یک افغانستان صلح آمیز و باثبات مهم خواند.
نماینده ویژه آمریکا برای زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان همچنین در توییتر خود شعارهایی را که برای آموزش، تحصیل و کار زنان افغان ایجاد شده بود به اشتراک گذاشته.
فعالان و دختران افغان با شعارهای "همه یا هیچ" اخیراً به راه اندازی کمپاین هایی با هدف باز کردن دروازه های مکاتب و پوهنتونها به روی دختران در کنار پسران فشار آورده اند.
حدود ۴۷۰ روز از تعطیلی مکاتب بالاتر از صنف شش برای دختران افغان میگذرد.
در ضمن، به تازگی وزارت تحصیلات عالی طالبان پوهنتون ها را هم به روی دختران بست.
طالبان همچنین در جدیدترین اقدام کار زنان در سازمانهای داخلی و بینالمللی غیر دولتی را به حالت تعلیق در آوردند.
مقامهای طالبان به دلیل بستن پوهنتونها به روی دختران و ممانعت کار زنان در موسسات داخلی و بینالمللی غیر دولتی به شدت مورد انتقاد قرار گرفتند.
چندین سازمان بشردوستانه و کمک رسان در واکنش به این ممنوعیت فعالیت خود را در افغانستان توقف دادند.
همزمان ده ها استاد پوهنتون در واکنش به این اقدام طالبان، استعفا داده و صدها محصل پسر نیز در واکنش به تصمیم طالبان، دروس شان را ترک کردند.
در این میان، سازمان ملل متحد از طالبان خواسته که دروازه های مکاتب و پوهنتونها را به روی دختران افغان بگشایند و به زنان اجازه دهند تا به سر کار بازگردند.
مارکس پوتزل معاون دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان "یوناما" با مولوی عبدالسلام حنفی معاون رئیس الوزرای حکومت طالبان دیروز یکشنبه در مورد تحریم بر کار زنان در موسسات غیردولتی در افغانستان و برخی مسائل دیگر گفتگو کرده است.
یوناما در حساب توییترش نوشت که ممنوعیت کار زنان در نهادهای امداد رسان و محرومیت زنان و دختران از رفتن به مکتبها و پوهنتونها در این کشور به میلیونها تن آسیب میرساند و از رساندن کمکهای حیاتی به زنان، دختران و کودکان جلوگیری میکند.