لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۵۹

معترضان در واشنگتن خواستار حمایت امریکا و جامعه جهانی از زنان در افغانستان شدند


شماری از افغان‌های معترض در واشنگتن دی سی پایتخت ایالات متحده آمریکا
شماری از افغان‌های معترض در واشنگتن دی سی پایتخت ایالات متحده آمریکا

ده ها تن از افغان‌های مقیم ایالات متحده امریکا در مقابل قصر سفید نشستی اعتراضی برگزار کرده و محدودیت‌های اعمال شده از سوی طالبان بر تحصیل، کار و سایر فعالیت‌های دختران و زنان در افغانستان را محکوم کردند.

این معترضان از آمریکا خواستند تا زمانی که ممنوعیت تحصیل و کار دختران و زنان برداشته نشود، هرگونه تعامل با طالبان را متوقف کند.

سپوژمی: ما خواستیم صدای دختران و زنان افغان را برای آنها در آمریکا بلند کنیم

سپوژمی اکبرزی، یکی از این معترضان به رادیو آزادی گفت:
"ما خواستیم صدای دختران و زنان افغان را برای آنها در آمریکا بلند کنیم، زیرا در افغانستان نه این فرصت برای آنها وجود دارد و نه زمینۀ آن فراهم است. این همچنان واضح است که به دلیل ترس از طالبان نمی‌توانند صدای خود را آنطور که لازم است بلند کنند."

مریم: حق اساسی دختران و زنان افغان آموزش است که از آنها گرفته شده

مریم عزیزی، یکی دیگر از معترضان در محل اعتراض به خبرنگاران گفت:
"ما اینجا جمع شده ایم تا صدای زنان و دختران مظلوم افغانستان را به گوش جهانیان، به ویژه مقامات عالی رتبۀ ایالات متحدۀ آمریکا برسانیم. زیرا حق اساسی دختران و زنان افغان آموزش است که از آنها گرفته شده، ما می‌خواهیم دختران و زنان افغان هر چه زودتر به این حق اساسی‌شان دسترسی داشته باشند."

معترضان افغان که برای حمایت از حقوق دختران و زنان افغان در مقابل کاخ سفید آمده بودند از جو بایدن رئیس جمهور امریکا و جامعۀ جهانی خواستند تا از زنان افغان حمایت کنند.

این در حالی‌ست که رینا امیری، نمایندۀ ویژۀ امریکا در امور حقوق بشر، زنان و دختران افغانستان گفته است که صدای دختران و زنان افغان را می‌شنود و در کنار آنان می‌ایستد.

او در توییتر خود نوشته است که با تمام توان تلاش می‌کند تا حق تحصیل و کار را برای دختران و زنان افغان باز گرداند.

معترضان که در مقابل قصر سفید تجمع کرده بودند در قطعنامه‌ای تأکید کردند که تا پایان یافتن تمام موانع و محدودیت‌های اعمال شده بر دختران و زنان افغان تمام روابط با رهبران طالبان باید قطع شود.

در این قطعنامه خواسته شده سفر تمامی رهبران طالبان ممنوع شود، تمامی دفترهای خارجی آنان و سرمایه گذاری‌های رهبران طالبان در خارج از کشور بسته شود.

رادیو آزادی از طالبان در مورد انتقادهای معترضان سوال کرد، اما سخنگویان آنها پاسخی ندادند.

انتقادها از طالبان پس از بسته شدن دروازه‌های پوهنتون‌‌ها به روی دختران و زنان در ۲۹ قوس و سه روز پس از این تصمیم، ممنوعیت کار دختران و زنان در سازمان‌های غیردولتی افزایش یافته است.

طالبان پیش از این مکتب‌های دخترانه بالاتر از صنف ششم را نیز تعطیل کرده اند و در بسیاری از اداره های دولتی از رفتن دختران و زنان افغان به کار و برخی مکان های عمومی دیگر نیز جلوگیری کرده اند.

پیش از این نیز تظاهرات و اعتراضات مختلفی علیه طالبان در داخل افغانستان راه اندازی شد که طالبان با معترضان از خشونت کار گرفتند.

طالبان متهم به رفتار دوگانه با دختران و زنان هستند و به بهانه های مختلف محدودیت‌های شدیدی را بر تحصیل، کار و سایر فعالیت‌های اجتماعی آنان وضع کرده اند.

مرتبط

XS
SM
MD
LG