Forțele antiaeriene ale Ucrainei au anunțat că o rachetă și toate cele 89 de drone lansate de armata rusă în noaptea de marți spre miercuri au fost doborâte.
Presupuse drone militare ucrainene au lovit un depozit de stocare a petrolului în regiunea Kursk din Rusia, a declarat un oficial regional rus pe 28 iulie, iar un videoclip postat online arată un incendiu uriaș luminând cerul dimineții.
Forțele ruse au țintit mai mult de o duzină de așezări în regiunea Herson din sudul Ucrainei, a declarat un oficial, iar o dronă rusească a lovit o ambulanță, rănind șoferul acesteia.
Forțele ucrainene au distrus 25 de drone de atac rusești din cele 38 lansate peste noapte, a declarat joi șeful forțelor aeriene ucrainene.
Reporterii noștri au făcut aceste filmări exclusive la Ceasiv Iar, în estul Ucrainei, unde forțele ruse efectuează atacuri masive de luni de zile. La începutul lunii iulie, forțele ucrainene au fost scoase din estul orașului, dar luptele continuă.
Confruntându-se cu o lipsă acută de soldați pe câmpul de luptă, Ucraina recrutează pentru prima dată deținuți din închisorile sale.
Străzile au fost mărginite pe zeci de kilometri de ucraineni care au întâmpinat 95 de soldați care s-au întors acasă cu un convoi de autobuze în urma unui schimb de prizonieri între Ucraina și Rusia pe 17 iulie.
În orașul industrial Torețk din regiunea ucraineană Donețk, situația a fost relativ calmă până în luna iunie. Acum, trupele rusești încearcă să avanseze în această zonă.
Lucrurile nu mai sunt la fel de sumbre pentru Ucraina. În ciuda stabilizării unei părți a frontului, Ucraina se confruntă în continuare cu un efort rusesc concentrat care pare să vizeze obținerea unor câștiguri tangibile înainte ca mai mulți soldați ucraineni și arme occidentale să ajungă pe front.
Două dintre mamele din Ucraina care erau cu copiii la spitalul de copii Ohmatdit din Kiev în momentul în care clădirea a fost lovită, pe 8 iulie, de o rachetă rusească, le-au povestit reporterilor RFE/RL cum a fost atacul.
Peste 20.000 de bărbați ucraineni au intrat „ilegal” în R. Moldova, după februarie 2022, arată statistici obținute de Europa Liberă. Dar „ilegal” este în acest context un termen ambiguu: primul lucru pe care îl face fugarul ucrainean ajuns în R. Moldova este să se predea autorităților.
Ieftine și capabile să transporte diferite tipuri de muniție, dronele FPV au schimbat tacticile de luptă în Ucraina, obligând părțile în conflict să încerce noi modalități de a contracara aceste arme temute.
Încarcă mai mult