La începutul anilor 1960, Fabrica de textile din Chișinău începu să producă „materie nețesută”. Un metru de material gata conținea 43 gr de capron și 227 gr de bumbac fibros.
Pe cât de mare și spațioasă de la trecerea sa în 1961 în actualul sediu, Biblioteca republicană „N. K. Krupskaia” avea un bufet mic. Bufetul se închidea zilnic la orele 17.00, spre nemulțumirea celor care zăboveau prin sălile de citire până la orele 22.00.
În ultima sa vizită oficială din mai 1964 în Republica Arabă Unită (Egipt), N.S. Hrușciov a călătorit cu motonava „Armenia” până în portul Alexandria.
La sfârșit de iunie 1964, ministrul culturii. P. Darienco, a convocat un grup de plasticieni pentru a discuta despre expozițiile de artă în curs de pregătire: „40 de ani ai RSSM”, „De strajă păcii”, „50 de ani de Putere Sovietică” și „100 de ani de la nașterea lui V.I. Lenin”.
Centrala electrică de stat de la Kuciurgan fusese declarată „construcție unională comsomolistă de șoc”.
Vestibulul, foaierul și sala de concerte a Filarmonicii din Chișinău arătau în ziua de 23 iunie 1964 ca o clasă: peste tot placarde, cuvinte de salut, fragmente din lucrările de control și chiar caricaturi pline de haz.
La împlinirea a 75 de ani de când încetase sa bată inima lui Mihai Eminescu, la Chișinău a fost formată o comisie din scriitori și oameni de știință, în vederea organizării unor manifestări comemorative.
La sfârșitul anului de studii 1964, era fondat Institutul politehnic din Chișinău. „Politehnica” se alătura, astfel, Institutului agricol, celui de medicină, celui de arte și celor două institute pedagogice din RSS Moldovenească.
La mormântul poetului Alexei Mateevici din capătul Aleii nr.16 din Cimitirul Central din Chișinău adeseori puteau fi văzute flori proaspete. O mână nevăzută avea grijă ca sub figura de bronz a autorului „Limbii noastre” să nu dispară florile recunoștinței.
Între 22-25 mai 1964 la Chișinău și-a desfășurat lucrările primul simpozion de arheologie și etnografie din sud-vestul Uniunii Sovietice. Gazdă a fost Institutul de Istorie al Academiei de Științe a RSS Moldovenești.
Încarcă mai mult
Un episod nou în fiecare vineri
Săptămânal, în zi de joi
Un episod nou în fiecare luni
Odată la două săptămâni, marțea
De patru ori pe săptămână: luni, marți, miercuri și joi