دهها دختر بالاتر از صنف شش، که پس از حاکمیت طالبان از رفتن به مکتب محروم شدهاند، به تازگی اجازه یافتهاند که در یک مدرسه خصوصی در شهر بامیان، در مرکز افغانستان، در کنار مضامین دینی، مضامین مکاتب را نیز آموزش ببینند.
پس از برگشت طالبان به قدرت در افغانستان در بیش از دو سال گذشته، یک اصطلاح که بیشتر از مدافعان حقوق بشر به ویژه حقوق زنان شنیده میشود، آپارتاید جنسیتی است.
شماری از فعالان آموزش در بیرون از کشور، یک مکتب آنلاین را به نام "سوله ایکس" برای ارائه آموزش از راه دور برای دختران افغان ایجاد کرده اند.
سازمان ملل متحد اظهارات اخیر ملا هبتالله آخندزاده، رهبر طالبان مبنی بر تطبیق مجازات "سنگسار و شلاق بر زنان" را بسیار ناامید کننده خوانده است.
ملا هبتالله آخندزاده، رهبر طالبان در یک نوار صوتی منسوب به او گفته است که مجازات سنگسار و دره زدن بر زنان را در محضر عام عملی میکنند.
با آغاز سومین سال تعلیمی بدون حضور دانشآموزان دختر بالاتر از صنف ششم در افغانستان، برخی نهادها از اختصاص بورسیۀ تعلیمی برای این دختران خبر داده اند.
منابع در ننگرهار میگویند، ریاست امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان در این ولایت دختران را از اشتراک در یک برنامهٔ ۳ ماهۀ آموزش خبرنگاری منع کردند.
شعبۀ آسیا پاسفیک ادارۀ زنان سازمان ملل متحد با نشر یک گزارش مصور زیرعنوان "زنان توقف ناپذیر، جنبش زنان افغان" میگوید، هرچند طالبان در تلاش حذف زنان افغان از جامعه، فضای عمومی، اماکن آموزشی و بخشهای تصمیم گیری هستند، اما زنان این محدودیتها را نمی پذریرند و از تلاشهایشان دست بر نمیدارند.
بیشتر "لود" شود