هرچند تا کنون موقف حکومت طالبان در مورد بازگشایی مکتبهای بالاتر از صنف ششم و پوهنتونها به روی دختران روشن نیست، به تازگی شماری از عالمان دینی و بزرگان قومی در نشستی در کابل خواستار فراهم کردن زمینۀ آموزش و تحصیل برای دختران و زنان شدند.
در حالیکه با گذشت بیش از دو سال هنوز هم زنان و دختران در افغانستان اجازه آموزش بالاتر از صنف ششم از سوی طالبان را ندارند، پوهنتون امریکایی افغانستان اعلام کرده که فرصت تحصیلات عالی را برای دانشآموزان به ویژه زنان و دختران در افغانستان فراهم میکند.
شماری از فعالان حقوق زنان میگویند، طالبان با وضع محدودیتهای تازه بر زنان در افغانستان، آنان را از تمامی حقوقشان محروم کرده اند.
فاطمه محمدی ۳۳ ساله باشنده اصلی ولسوالی سنگتخت ولایت دایکندی در مرکز افغانستان است. او تا زمانیکه طالبان در ماه جدی سال گذشته محدودیت بر کار زنان وضع نکرده بودند به عنوان کارمند اجتماعی در یکی از سازمانهای غیردولتی کار می کرد.
افغانستان سال نو میلادی را در حاکمیت طالبان آغاز کرده، جایی که حقوق زنان و دختران به شدت با محدودیت همراه شده است.
طالبان با آغاز دور دوم حاکمیتشان در افغانستان در سال ۲۰۲۱، به گونهٔ سیستماتیک و گام به گام به وضع محدودیت بر افغانان به ویژه زنان آغاز کردند.
سازمان عفو بینالملل میگوید، حکومت طالبان باید منیژه صدیقی، فعال حقوق زن و همه منتقدان از جمله مدافعان حقوق بشر، خبرنگاران و سایر افرادی را که خودسرانه دستگیر و زندانی ساخته، آزاد کند.
مرکز خبرنگاران افغانستان از حکومت طالبان خواسته است که ممنوعیت پخش صدای زنان در رسانههای هلمند را دور کند.
رینا امیری، نمایندهٔ ویژهٔ ایالات متحدهٔ امریکا در امور حقوق بشر، زنان و دختران افغان ادامهٔ ممنوعیت کار زنان در ادارههای غیردولتی و ادارههای مربوط به سازمان ملل متحد را یک تهدید جدی در برابر کمکهای بشردوستانه عنوان کرده است.
نهاد "جامعۀ پارکور افغانستان" برنامهای را به هدف "توانمندسازی مهاجرین افغان" که شامل پیادهگردی و برخی دیگر برنامهها میشود در پاکستان آغاز کرده است.
شماری از خیاطان مرد در ولایت هرات که خیاطیهای زنانه دارند، میگویند، حکومت طالبان به آنان دستور داده دیگر لباس زنانه ندوزند و یا مشتریان زن که لباسهایشان را برای دوخت میآورند وارد خیاطیهای آنان نشوند.
بیشتر "لود" شود