بحث آشتی میان حکومت افغانستان و طالبان در این روزها نسبت به گذشته داغتر شده است.
پس از عید فطر و پایان یافتن آتشبس سه روزۀ طالبان، چند ولایت از جمله کابل، کندهار، پکتیا، پروان، خوست، بدخشان، جوزجان، فراه و زابل گواه حملهها و انفجارهای مرگباری بوده اند که در آن هم به نیروهای افغان و طالبان و هم به غیرنظامیان تلفات رسیده است.
فری کهور از اقلیتِ سیکهـ افغانستان است. او میگوید: "ترس و هراس در دل همۀ ما جای گرفته که شاید باز هم بالای ما حمله صورت گیرد."
تنش سیاسی پساز آن آغاز شد که کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان در ۲۹ ماه دلو سال ۱۳۹۸ محمد اشرف غنی را برندهٔ انتخابات ریاست جمهوری ششم میزان پارسال اعلام کرد
والی بدخشان گفت به اساس اطلاعاتِ که از محل به او رسیده، ۳۰ تن از جنگجویان خارجی در ۲۶ حمل ۱۳۹۹ وارد بدخشان شدهاند و عملاً رهبری خط مقدم جنگ علیه نیروهای افغان را در ولسوالی کوهستانی جرم بهدست گرفتهاند.
این روزها بسیاری در افغانستان کمابیش دلهره دارند. نگرانند. میپرسند که چی خواهد شد اگر تنش و تقابل میان ایران همسایۀ غربی و ایالات متحده همپیمان و شریک استراتژیک افغانستان شدیدتر شود. جار و جنجالهای تازه از رویداد سوم جنوری سال ۲۰۲۰ میلادی که جهان را تکان داد، نشئت میگیرد.
افغانستان در یک دهۀ گذشته شاهد موارد مختلف نقض حقوق بشری بوده، از سوختاندن و کشتن فرخنده تا شلاق زدن زنان و تجاوز جنسی بر کودکان.
جنرال آستن اسکات میلر در جریان یک مباحثه با خبرنگاران افغان در پایان نشست دو روزۀ وزیران دفاع ناتو در بروکسل پایتخت بلجیم در ۲۷ جون داعش را یک سازمان خطرناک توصیف کرد و گفت که حضور جنگجویان وابسته به این گروه در افغانستان "مشکلی برای همه" است.
بیشتر "لود" شود