لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۱ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۲۱

هزار روز بدون تحصیل دختران؛ یونیسف: حقوق ۱,۵ میلیون دختر در افغانستان نقض شده است


۱۰۰۰ روز از مسدود شدن مکاتب به روی دختران بالای صنوف ششم در افغانستان گذشته است.
۱۰۰۰ روز از مسدود شدن مکاتب به روی دختران بالای صنوف ششم در افغانستان گذشته است.

صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) می‌گوید که ممنوعیت بر مکاتب دختران افغان نه‌تنها نقض حقوق ۱،۵ میلیون دختر است، بلکه بر فرصت‌ها برای آنان نیز تأثیر گذاشته و باعث مشکلات روحی و روانی‌شان شده‌است.

یونیسف این اظهارات را روز پنجشنبه درحالی در اعلامیه‌ای منتشر کرده که هزار روز از محروم ساختن دختران بالاتر از صنف ششم توسط حکومت طالبان، گذشت.

این صندوق امروز را یک روز غمگین و نگران‌کننده خوانده است.

صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) گفته است که با تکمیل شدن هزار روز از مکتب نرفتن دختران بالاتر از صنف ششم، آنان حدود سه میلیارد ساعت درسی‌شان را از دست داده‌اند.

این صندوق افزوده که حقوق کودکان به ویژه دختران نباید توسط سیاسیون به گروگان گرفته شود.

یونیسف: جلوگیری از تحصیل دختران بر اقتصاد هم تأثیر گذاشته است
یونسیف: مسدود ماندن مکاتب به روی دختران بالاتر از صنف ششم حتا منجر به ضعف اقتصادی برای افغانستان شده است.
یونسیف: مسدود ماندن مکاتب به روی دختران بالاتر از صنف ششم حتا منجر به ضعف اقتصادی برای افغانستان شده است.

دراعلامیه‌ همچنان آمده است که منع دختران از مکتب برعلاوه دختران بر پیشرفت اقتصاد افغانستان هم تأثیر منفی می‌گذارد.

به همین گونه در ادامه گفته شده که این محدودیت‌ها بحران بشری جاری را افزایش داده و بر راه‌های اقتصادی و توسعه‌ای افغانستان تأثیر جدی می‌گذارد.

به گفته این نهاد، آموزش و پرورش تنها فرصت‌ها را فراهم نمی‌کند، بلکه دختران را در سنین پائین از ازدواج، سوء تغذیه و سایر مشکلات بهداشتی مصون نگه می‌دارد و مقاومت آن‌ها را در برابر آفت‌های طبیعی مانند سیل، خشک‌سالی و زلزله تقویت می‌کند.

در همین حال برخی از دانش‌آموزان دختر می‌گویند هزار روز است که زنده‌گی خود را در میان امید و ناامیدی به دور از درس می‌گذرانند.

هدیه باشندهٔ کابل که دانش‌آموز صنف دوازدهم مکتب بود به رادیو آزادی گفت: "از سه سال به این طرف من از آموزش محروم استم، در این مدت با مشکلات زیاد روبه‌رو شده ام، اما دروازه‌های مکاتب بروی ما باز نشد، ما از جامعه جهانی می‌خواهیم که بر طالبان فشار وارد کند که مکاتب ما را باز کنند، تا درس بخوانیم."

بصیره یک باشنده ولایت کندهار دانش‌آموز صنف یازدهم بود، او می‌گوید که آرزو داشت به درس‌هایش ادامه بدهد، اما تا هنوز امید اش امید باقی مانده است: "هزار روز می‌شود که دروازه‌های مکتب بروی ما بسته شده‌است، ما کم از کم امسال امید داشتیم که ممکن اجازه آموزش برای ما داده شود، اما باز هم نشد و هنوز هم به امید آغاز دوباره درس‌ها شب و روز خود را سپری می‌کنیم."

دختران در همه این ۱۰۰۰ روز خواستار باز شدن مکاتب خود بودند.
دختران در همه این ۱۰۰۰ روز خواستار باز شدن مکاتب خود بودند.

آنان از حکومت طالبان می‌خواهند که دروازه‌های مکاتب را به روی‌شان باز کند.

صندوق کودکان سازمان ملل متحد، یونیسف نیز در اعلامیه اخیر خود از طالبان خواست مشابهی را مطرح کرده‌است.

در اعلامیه این هم گفته شده که جامعه جهانی باید از دختران افغان حمایت کند، بخاطری‌که به‌گفته یونیسف نیاز است تا آنان نسبت به هر وقت دیگر حمایت شوند.

این درحالی‌ست که پیش از این هم سازمان‌های مختلف از حکومت طالبان خواسته اند که دروازه‌های مکاتب را به روی دختران باز کنند، اما طالبان تا هنوز در این مورد فیصله خود را پس نگرفته اند.

امروز پنجشنبه ۱۳ جون هزار روز از مسدود شدن دروازه‌های مکاتب به روی دختران بالاتر از صنف ششم از سوی حکومت طالبان گذشت.

در کنار این طالبان دختران را از رفتن به پوهنتون‌ها و دیگر آموزش‌ها نیز منع کرده و به همین‌گونه بر دختران و زنان افغان محدودیت‌های متعددی دیگر را هم وضع کرده‌اند.

مرتبط

XS
SM
MD
LG