لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۷ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۴۸

امیری: مشارکت زنان افغان در جامعه از بی‌ثباتی بیشتر اقتصادی و ادامه جنگ جلوگیری می‌کند


عکس از آرشیف
عکس از آرشیف

رینا امیری، نمایندۀ ویژۀ ایالات متحدۀ امریکا در امور حقوق بشر، زنان و دختران افغانستان می‌گوید که حقوق بشر و مشارکت کامل زنان در جامعه برای جلوگیری از بی‌ثباتی بیشتر اقتصادی، رادیکال شدن و ادامۀ جنگ در افغانستان ضروری است.

رینا امیری روز چهارشنبه در صفحۀ ایکس (توییتر سابق) خود نوشته است که آنان باید حقوق بشر را در افغانستان تقویت کنند.

او افزوده است، مشارکت همه‌جانبۀ زنان در جامعه را نمی‌توان نادیده گرفت یا از اولویت خارج کرد.

رینا امیری همچنان گفته است که در افغانستان تحت کنترل طالبان، وضعیت بشری و حقوق بشر، به‌ ویژه برای زنان و دختران افغان به‌ شدت ویران‌ کننده است.

هر روز شرایط زندگی برای زنان و دختران در افغانستان تنگ‌تر می‌شود

در همین حال شماری از زنان و دختران که در افغانستان تحت حاکمیت طالبان زندگی می‌کنند می‌گویند، شرایط برای زندگی زنان در افغانستان روزبه‌روز دشوارتر شده و کسی نیست که صدای آنان را بشنود.

یکی از این دختران که از گفتن نامش در گزارش خودداری کرد، به رادیو آزادی گفت:
"هر روز شرایط زندگی برای زنان و دختران در افغانستان تنگ‌تر می‌شود، محرومیت‌ها پس از دیگری به آنان رسید و امروز حتی اجازه گشت و گذار در بازارها، محیط‌ها و دانشگاه‌ها را ندارند و به بهانه‌های مختلفی دستگیر می‌شوند. امروز اکثریت فامیل‌ها به دختران‌ شان اجازه بیرون شدن از خانه را نمی‌دهند و همه‌ شان را خانه‌نشین ساخته اند و این یک تاثیر بسیار مستقیم بالای اوضاع روحی و روانی تمام دختران افغانستان گذاشته است."

یک بانوی دیگر که او نیز نخواست نامش در گزارش گرفته شود، به رادیو آزادی گفت، زنان در افغانستان امنیت جانی ندارند و به همین دلیل هیچ کسی صدای خود را بلند کرده نمی‌تواند:
"فعلاً برنامه‌های اعتراضی گرفته نمی‌شود، دادخواهی‌ها خیلی کم رنگ شده، بخاطری که همه از امنیت خود می‌ترسند و از لحاظ امنیتی همه تحت خطر جدی قرار دارند و نهادهای بین المللی و سازمان ملل و عفو بین‌الملل هم خاموشی اختیار کرده اند و هیچ در فکر شان نیست که این‌ها در چه وضعیت بسر می‌برند."

وی خواهان توجه سازمان‌های حقوق بشری برای بهتر شدن وضعیت زنان در افغانستان شد.

دیدبان حقوق بشر نزدیک به یک ماه پیش در گزارشی گفته بود، طالبان در حدود دو و نیم سال گذشته و پس از گرفتن دوبارۀ قدرت در افغانستان، جدی‌ترین بحران حقوق بشری را در جهان ایجاد کرده اند.

همزمان با این گروهی از کارشناسان سازمان ملل متحد اقدامات حکومت طالبان علیه دختران و زنان در افغانستان را ظالمانه خوانده و از جامعۀ جهانی خواسته بودند که آپارتاید جنسیتی را منحیث جنایت علیه بشریت بشناسد.

در همین حال ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان هفتۀ پیش در گزارش جدید‌ خود در بارۀ وضعیت حقوق بشر افغانستان گفته بود که با گذشت بیش از دو و نیم سال از تسلط طالبان بر افغانستان، وضعیت حقوق بشر در این کشور در حال ‌بدتر شدن است.

اما حکومت طالبان بارها مدعی شده است که حقوق همه افغان‌ها از جمله دختران و زنان در افغانستان در چارچوب شریعت اسلام تأمین است.

با این وجود ریچارد بنیت در گزارشش گفته بود که طالبان در حمایت از حقوق بشر افغان‌ها ناکام مانده اند و به ویژه بی‌احترامی آنها به حقوق اولیۀ دختران و زنان در جهان بی‌سابقه بوده است.

مرتبط

XS
SM
MD
LG